Abonament gratuit

Euro - aproape de cursul minim al ultimelor trei luni, faţă de dolar

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Euro - aproape de cursul minim al ultimelor trei luni, faţă de dolar

Moneda unică europeană (euro) s-a menţinut ieri, pe pieţele externe, aproape de nivelul minim al ultimelor trei luni faţă de dolar, în condiţiile în care, în ziua precedentă, preşedintele băncii centrale americane (Fed), Janet Yellen, a readus în atenţie posibilitatea creşterii dobânzii cheie luna viitoare.

Euro a urcat cu 0,1% ieri, la ora 10.05, pe piaţa din New York, ajungând la 1,0873 dolari. Miercuri, moneda unică europeană a coborât până la 1,0844 dolari, cel mai redus curs din 7 august până în prezent.

Janet Yellen a afirmat că îmbunătăţirea situaţiei economice a SUA deschide calea către o majorare a dobânzii în decembrie, dacă datele statistice care urmează să fie publicate până atunci vor continua să dea asigurări că inflaţia va accelera, în timp.

"În acest moment, văd că economia SUA are o evoluţie bună", a spus Yellen, adăugând: "Cheltuielile interne au crescut într-un ritm solid şi, dacă cifrele continuă să arate creştere şi preţuri mai ferme, o majorare a dobânzii în luna decembrie ar fi «o posibilitate reală»".

Luna trecută, consiliul guvernatorilor Fed a declarat că va lua în calcul creşterea dobânzii la următoarea reuniune, date fiind evoluţiile cheltuielilor populaţiei şi investiţiile companiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie