Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Euro, la cursul minim al ultimilor 11 ani, faţă de dolar

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Moneda unică europeană (euro) a continuat să scadă vineri, pe pieţele externe, ajungând la cursul minim al ultimilor 11 ani, în aşteptarea deciziei Băncii Centrale Europene (BCE) privind o eventuală lansare a relaxării cantitative (n.r. achiziţii masive de obligaţiuni suverane). Decizia este aşteptată să fie luată în reuniunea de politică monetară a BCE, programată la data de 22 ianuarie. Analiştii cred ca un semnal al faptului că BCE va recurge la această măsură este eliminarea neaşteptată, săptămâna trecută, a plafonului minim impus cursului de schimb franc/euro de către Banca Elveţiei.

Euro a coborât cu 0,6%, vineri, pe piaţa din New York, ajungând la 1.1567 dolari. Cursul este cel mai redus din ultimii 11 ani. Pe întreaga săptămână trecută, moneda europeană a pierdut 2,3% faţă de cea americană, scăderea fiind cea mai importantă din iulie 2012 până în prezent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Favorizeaza EXPORTURILE din Europa in zona celor platitori in dolari. Asa a facut si Elvetia cu Francul Elvetian ,iar acum a revenit ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS