Revista BURSA Construcţiilor

Euro, la cursul minim al ultimilor 11 ani, faţă de dolar

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Moneda unică europeană (euro) a continuat să scadă vineri, pe pieţele externe, ajungând la cursul minim al ultimilor 11 ani, în aşteptarea deciziei Băncii Centrale Europene (BCE) privind o eventuală lansare a relaxării cantitative (n.r. achiziţii masive de obligaţiuni suverane). Decizia este aşteptată să fie luată în reuniunea de politică monetară a BCE, programată la data de 22 ianuarie. Analiştii cred ca un semnal al faptului că BCE va recurge la această măsură este eliminarea neaşteptată, săptămâna trecută, a plafonului minim impus cursului de schimb franc/euro de către Banca Elveţiei.

Euro a coborât cu 0,6%, vineri, pe piaţa din New York, ajungând la 1.1567 dolari. Cursul este cel mai redus din ultimii 11 ani. Pe întreaga săptămână trecută, moneda europeană a pierdut 2,3% faţă de cea americană, scăderea fiind cea mai importantă din iulie 2012 până în prezent.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Favorizeaza EXPORTURILE din Europa in zona celor platitori in dolari. Asa a facut si Elvetia cu Francul Elvetian ,iar acum a revenit ....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS