Euro se depreciază

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Euro se depreciază

Moneda unică europeană s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a lansat estimări pentru inflaţia pe 2012, care i-a determinat pe traderi să-şi reducă pariurile privind ritmul majorării dobânzilor.

Euro a avut un curs de 1,4503 dolari la ora 10.18, pe piaţa americană, mai mic cu 0,6% faţă de ziua anterioară.

Potrivit estimărilor lansate ieri de BCE, inflaţia din zona euro va fi de 2,6% în 2011, previziunea fiind modificată în creştere faţă de cea anunţată în martie (2,3%). Pentru 2012, BCE a păstrat estimarea pentru inflaţie la 1,7%.

Referitor la situaţia actuală, preşedintele BCE a declarat că instituţia pe care o conduce garantează o "vigilenţă sporită" în lupta cu inflaţia. "Cele mai recente date confirmă presiunile continue asupra inflaţiei", a spus Trichet, adăugând: "Drept urmare, garantăm o vigilenţă sporită". Afirmaţiile preşedintelui BCE semnalează o posibilă majorare a dobânzii de politică monetară în luna iulie.

Ieri, BCE a decis să menţină dobânda de politică monetară la 1,25%, aşa cum anticipau analiştii. În luna aprilie, BCE a majorat dobânda cu 0,25 puncte procentuale, de la nivelul minim record de 1%, menţinut timp de doi ani.

Conform BCE, economia zonei euro va creşte cu 1,9% în 2011, estimarea fiind modificată în sens pozitiv faţă de cea anterioară (1,7%). Expansiunea va încetini la 1,7% în 2012, potrivit BCE, care, în martie, anticipa un avans de 1,8% pentru economia zonei euro, în anul următor.

Menţionăm că, tot ieri, BCE a decis menţinerea accesului nelimitat la lichidităţi pentru băncile din zona euro, atât timp cât va fi necesar, res-pectiv cel puţin până la sfârşitul acestui an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS