Euro se depreciază

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iunie 2011

Euro se depreciază

Moneda unică europeană s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a lansat estimări pentru inflaţia pe 2012, care i-a determinat pe traderi să-şi reducă pariurile privind ritmul majorării dobânzilor.

Euro a avut un curs de 1,4503 dolari la ora 10.18, pe piaţa americană, mai mic cu 0,6% faţă de ziua anterioară.

Potrivit estimărilor lansate ieri de BCE, inflaţia din zona euro va fi de 2,6% în 2011, previziunea fiind modificată în creştere faţă de cea anunţată în martie (2,3%). Pentru 2012, BCE a păstrat estimarea pentru inflaţie la 1,7%.

Referitor la situaţia actuală, preşedintele BCE a declarat că instituţia pe care o conduce garantează o "vigilenţă sporită" în lupta cu inflaţia. "Cele mai recente date confirmă presiunile continue asupra inflaţiei", a spus Trichet, adăugând: "Drept urmare, garantăm o vigilenţă sporită". Afirmaţiile preşedintelui BCE semnalează o posibilă majorare a dobânzii de politică monetară în luna iulie.

Ieri, BCE a decis să menţină dobânda de politică monetară la 1,25%, aşa cum anticipau analiştii. În luna aprilie, BCE a majorat dobânda cu 0,25 puncte procentuale, de la nivelul minim record de 1%, menţinut timp de doi ani.

Conform BCE, economia zonei euro va creşte cu 1,9% în 2011, estimarea fiind modificată în sens pozitiv faţă de cea anterioară (1,7%). Expansiunea va încetini la 1,7% în 2012, potrivit BCE, care, în martie, anticipa un avans de 1,8% pentru economia zonei euro, în anul următor.

Menţionăm că, tot ieri, BCE a decis menţinerea accesului nelimitat la lichidităţi pentru băncile din zona euro, atât timp cât va fi necesar, res-pectiv cel puţin până la sfârşitul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb