Eurofer: Domeniul siderurgic european îşi revine

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 februarie 2010

Eurofer: Domeniul siderurgic european îşi revine

Sectorul siderurgic european îşi revine încet, pe fondul îmbunătăţirii perspectivelor pentru indus­triile construcţiilor de maşini şi ingineriei, estimează Confederaţia Europeană a Industriei Siderurgice (Eurofer).

Eurofer anticipează că producţia de oţel a Europei va spori cu 0,6% în 2010, urmând ca ritmul de creştere să accelereze la 3,5 - 4% în 2011.

"Vedem primele semnale ale revenirii şi suntem încrezători că aceasta se va traduce printr-o continuă îmbunătăţire a fundamentelor pieţei europene a oţelului", a afirmat directorul general al Eurofer, Gordon Moffat.

Sectorul siderurgic a fost afectat de criza economică. Eurofer estimează că, anul trecut, consumul de oţel din Europa a scăzut cu aproape 35% comparativ cu 2008. În acest an, însă, consumul ar putea creşte cu 12,5%, datorită nivelului scăzut la care au ajuns stocurile în prezent, mai arată Eurofer.

"Dacă cererea globală nu va reuşi să urmeze trendul de creştere a producţiei de oţel, existenţa unor excedente temporare în aprovizionare, înregistrate pe alte pieţe, ar putea conduce la presiuni pentru importuri în Uniunea Europeană", a avertizat Gordon Moffat.

Potrivit datelor prezentate luna trecută de Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA), producţia globală de oţel a scăzut cu 8% în 2009, la 1,22 miliarde de tone. WSA a subliniat că producţia de profil a scăzut pe aproape toate pieţele majore, inclusiv în Uniunea Europeană, America de Nord, America de Sud şi Comunitatea Statelor Independente. Uniunea Europeană (UE 27) şi-a redus producţia cu 29,7% anul trecut, la 139,1 milioane tone metrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro