Europarlamentarii verzi cer Guvernului încetarea abuzurilor de la Pungeşti

F.A.
Miscellanea /

Unsprezece europarlamentari verzi din şase ţări i-au trimis o scrisoare deschisă lui Martin Schultz (preşedintele Parlamentului European), acuzând Guvernul României de abuz împotriva sătenilor din Pungeşti, în interesul Chevron, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Cei 11 eurodeputaţi verzi din Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia şi Luxemburg cer o investigaţie din partea Comisiei Europene. Verzii consideră că a fost încălcat dreptul la proprietate privată, făcând referire la parcela pe care oamenii protestau autorizat, care nu aparţinea companiei Chevron şi de pe care protestatarii au fost îndepărtaţi cu forţa de jandarmi.

De asemenea, aleşii europeni menţionează încălcarea liberei circulaţii a localnicilor şi nerespectarea libertăţii presei, căreia i-a fost limitat timpul de relatare de la faţa locului.

"Acest lucru reprezintă încălcări clare ale drepturilor acordate cetăţenilor UE prin Carta Europeană şi dovedeşte domnia unui stat de drept discutabil. (...) Peste 40.000 de persoane au semnat o petiţie, cerând oprirea imediată a acestor abuzuri, şi mulţi încă o semnează zilnic cu acest scop. De aceea, vă solicităm condamnarea publică a acţiunilor Guvernului român, cel care susţine şi solicită acţiuni brutale şi autoritare asupra propriilor cetăţeni, pentru a facilita lansarea unei investigaţii complete de către Comisia Europeană, precum şi pentru a acţiona întru prevenirea abuzurilor viitoare asupra statului de drept în România", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS