DIKE

EVALUARE ARIR:Antibiotice, Banca Transilvania şi Nuclearelectrica - cea mai bună comunicare cu investitorii

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Antibiotice, Banca Transilvania şi Nuclearelectrica - cea mai bună comunicare cu investitorii

Antibiotice (ATB), Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN) sunt companiile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care comunică cel mai bine cu investitorii, performanţă evaluată prin indicatorul VEKTOR, dezvoltat de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), potrivit rezultatelor prezentate ieri de ARIR, într-o conferinţă de presă.

Toate cele trei companii au obţinut punctajul maxim (10) ceea ce, conform Asociaţiei, înseamnă comunicare excelentă.

Alţi emitenţi cu scoruri bune sunt: Alro Slatina (ALR) -- 9,5; Bursa de Valori Bucureşti (BVB) - 9,5; Electrica (EL) - 9,5; OMV Petrom (SNP) - 9,5; Farmaceutica Remedia (RMAH) - 8,5; Fondul Proprietatea (FP) - 8,5; MedLife (M) - 8,5.

Per ansamblu, media indicatorului VEKTOR pentru toate companiile este de 3,6, în timp ce pentru companiile listate la Categoria Premium a BVB media este în jur de 7.

Indicatorul VEKTOR pentru companiile listate în Piaţa Reglementată a fost calculat în baza unei metodologii ce include cincisprezece criterii, în linie cu cele mai bune practici internaţionale în relaţia cu investitorii (IR).

În cadrul cercetării, ce a durat un an, au fost notate 78 de companii care au obţinut punctaje de la 0 (comunicare redusă) la 10 (comunicare excelentă), scorul VEKTOR fiind indicat pe site-ul BVB pentru fiecare emitent evaluat, alături de alte informaţii relevante legate de companie cum ar fi preţul acţiunii sau capitalizarea.

Criteriile de evaluare includ: disponibilitatea echipei de relaţii cu investitorii; informaţii despre conducerea companiei şi politica de remunerare; organizarea conferinţelor telefonice dedicate rezultatelor financiare; exis-tenţa prezentării pentru investitori; publicarea comunicatelor de presă aferente raportărilor financiare; furnizarea informaţiilor financiare în format excel; transcript/înregistrare conferinţe de prezentare a rezultatelor financiare; publicarea informaţiilor despre preţul acţiunii; acoperirea de către analişti financiari; raportarea non-financiară.

Metodologia a fost elaborată de către membrii ARIR, analişti financiari, profesionişti IR, consultanţi şi profesori. Aceasta va fi revizuită anual în luna martie. Procesul de evaluare a fost revizuit de către Mazars. Evaluarea comunicării companiilor listate cu investitorii va avea loc anual în luna decembrie sau oricând la cererea unei companii listate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "organizarea conferinţelor telefonice dedicate rezultatelor financiare" uneori doar pentru prieteni (caracter penal) ... iar despre "furnizarea informaţiilor financiare în format excel" ce sa mai spun ... va faceti de rusine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie