Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

EXCLUSIVITATEMAE confirmă decesul lui Cătălin Chelu

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

MAE confirmă decesul lui Cătălin Chelu

Actualizare 15:05

Omul de afaceri Cătălin Chelu a decedat în Iordania, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în urma unei solicitări a Ziarului BURSA, confirmând astfel informaţiile apărute anterior în presă.

Potrivit unui răspuns transmis redacţiei de către MAE, în urma demersurilor întreprinse de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, potrivit informării primite din partea unui spital din Amman, se confirmă decesul cetăţeanului român Cătălin Chelu. Decesul a survenit la data de 8 decembrie 2014, informează instituţia.

MAE adaugă că, în prezent, reprezentantul Ambasadei României la Amman se află la spital, formalităţile specifice fiind în curs de îndeplinire.

După obţinerea tuturor documentelor eliberate de autorităţile iordaniene, Ambasada României la Amman va proceda la înregistrarea decesului în registrele de stare civilă române, conform solicitării aparţinătorilor, mai susţine Ministerul.

---

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, ar fi murit luni dimineaţă, de o boala de inimă, acesta fiind înscris pe o listă de aşteptare pentru transplant cardiac, potrivit unor surse apropiate acestuia, citate de presă.

Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativă de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu. Pe 11 septembrie, Chelu a fost dat în urmărire naţională.

Cătălin Chelu s-a remarcat prin achiziţia unor pachete de acţiuni consistente prin care a obţinut controlul la zeci de companii tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), transformate în marea lor majoritate în vehicule de investiţii şi speculaţii.

Prin intermediul acestora şi a altor SRL-uri, sau a unor firme partenere, Chelu achiziţiona de la bursă acţiunile companiilor vizate, care deveneau în scurtă vreme instrumente de trezorerie consolidată a afacerilor sale şi, tot mai puţin, firme active în domeniile lor.

De-a lungul timpului, a primit numeroase amenzi de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (devenită ASF).

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. L-au ajuns din urma blestmele pagubitilor......ca si pe SOV .....urmeaza vuza si axinte

  1. Da, pe Vuza acest cancer al bursei, care nu se mai satura.

   Se pare ca se scapa cu picioarele inainte ori la brutarie, bagati de DNA. 

   Il asteptam pe Vuza Stefan, sa ii fie cercetate afacerile, suveicile, delapidarea Chimcomplex.

   E cazul sa vedem daca nu cumva vine si asta ca Patriciu, mort pe hirtie dar la plaja cu Pacepa prin Miami

  Bine ca "pe surse" se stia unde e Chelu dar politia romana il cauta degeba.

  1. Trebuie clarificate aceste aspecte,altfel multi oameni din tara asta vor fi nevoiti sa traiasca cu frica de a nu li se intampla ceva rau fara veste.Nu cred ca avem nevoie de asa ceva,se putea evita daca institutiile isi faceau treaba.

  am indoieli ca este adevarat

  1. in iordania nu se face transplant cardiac

  o inscenare proasta

  1. din pacate inscenare reusita

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie