Executivul a aprobat noi măsuri pentru facilitarea accesului la fondurile APDRP

Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2012

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind garantarea în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), remis ieri.

Actul normativ îşi propune reglementarea garantării pentru facilitarea accesului beneficiarilor la avansul acordat prin contractele încheiate cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Modificările făcute au drept scop stimularea unei absorbţii cât mai mari a fondurilor europene, potrivit Agerpres.

Faţă de prevederile actuale, prin noul act normativ se reglementează utilizarea dobânzilor încasate de Fondurile de garantare din plasarea sumelor alocate de MADR, exclusiv pentru plata garanţiilor executate din cele acordate în baza celor trei acte normative vizate. De asemenea, se reglementează reîntregirea sumelor alocate, din bugetul MADR, pentru constituirea plafonului de garantare, în situaţia în care nivelul garanţiilor executate depăşeşte nivelul dobânzilor acumulate şi sunt afectate, astfel, sumele acordate.

Proiectul aprobat de Executiv prevede şi includerea unor noi categorii de beneficiari în schema de garantare instituită în baza OUG nr. 79/2009 a oraşelor, organismelor de drept public, grupurilor de acţiune locală şi a organizaţiilor şi federaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii, pentru facilitarea accesului acestor categorii de beneficiari ai sprijinului finanţat prin PNDR, la sumele prevăzute în contractele de finanţare încheiate cu APDRP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro