Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Executivul a aprobat punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa

Ziarul BURSA #Companii /

Ministrul Energiei, Anton Anton: "Ne apropiem de rezolvarea unei probleme care a trenat ani de zile: deschiderea de noi fronturi de lucru la Complexul Energetic Oltenia" 

Ministerul Energiei a aprobat în Şedinţa de Guvern de ieri Hotărârea "Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa", care permite trecerea în inventarul domeniului statului a perimetrului Roşiuţa, viitor front de lucru minier pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), a transmis, ieri, ministerul de resort prin intermediul unui comunicat.

Documentul citat notează: "Precizăm că aceasta este penultima etapă procedurală prin care, în Roşiuţa, vor putea începe lucrările miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit".

Din acest moment, Ministerul Energiei, reprezentant al statului român, va începe procedurile de concesionare către CEO a întregii suprafeţe, au mai precizat oficialii instituţiei.

Anton Anton, ministru al Energiei, a declarat: "Ne apropiem de rezolvarea unei probleme care a trenat ani de zile: deschiderea de noi fronturi de lucru la Complexul Energetic Oltenia prin care să susţinem deopotrivă producerea de energie pe bază de cărbune şi activitatea minieră în zonă. Parcursul nu a fost deloc unul simplu. A fost nevoie de demararea şi realizarea exproprierilor pentru a putea ajunge în acest punct. Am elaborat în trecut o Hotărâre care să ne dea dreptul de a începe întregul proces, iar astăzi (n.r. ieri) suntem la un pas distanţă de a pune în exploatare un front cu un potenţial de trei milioane de tone de lignit anual. Suprafaţa coridorului expropriat este de peste 1.300 de metri pătraţi şi va susţine energia produsă de termocentralele Işalniţa şi Craiova. Acesta nu este singurul front nou în care am deblocat o situaţie de interes naţional. Anul acesta am finalizat exproprierile şi am pus în exploatare şi perimetrele de la Roşia şi Jilţ Sud. Suntem destul de avansaţi şi cu Pinoasa, altă viitoare sursă de lignit pentru CEO".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS