EXERCIŢIUL MILITAR SABER GUARDIAN 2017:Preşedintele Iohannis a ajuns la Cincu

A.C.
Politică / 15 iulie 2017

Preşedintele Iohannis a ajuns la Cincu

Actualizare 12:26 Iohannis, la exerciţiul Saber Guardian: "Întotdeauna este bine ca inamicul să fie surprins, în cazul nostru spectatorul"

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2017, arătându-se impresionat de desfăşurarea de forţe şi de calităţile comandanţilor NATO şi români. El a spus că astfel de exerciţii ajută ca inamicul să fie "întotdeauna surprins", în cazul de faţă fiind vorba despre spectatori.

"Cred că o să mai vin şi altădată. E un exercţiu foarte interesant de fiecare dată şi trebuie să spun că sunt foarte bucuros că avem comandanţi, şi vorbesc aici şi comandanţi NATO, şi comandanţii noştri, care ştiu de fiecare dată să pregătească exerciţii cu noi elemente, cu noi surprize", a spus preşedintele.

El a afirmat că astfel de exerciţii sunt utile pentru ca inamicii să poată fi "surprinşi".

"Întotdeauna este bine ca şi inamicul să fie surprins, în cazul nostru spectatorul", a spus Iohannis, la Cincu.

(A.C.)

------

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Cincu (Braşov), la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ''Getica'', unde se desfăşoară exerciţiul militar multinaţional Saber Guardian 2017, potrivit unor surse din presă.

Şeful statului a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi de şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, fiind primit cu onoruri militarem, conform News.ro.

La Cincu mai sunt prezenţi şi preşedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), Petr Pavel, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul de stat în MApN Mircea Duşa şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, potrivit sursei.

La exerciţiul de la Cincu, la care va fi folosită muniţie reală, participă 1.700 de militari din forţele terestre aparţinând comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" şi ai Brigăzii 8 Larom "Alexandru Ioan Cuza", împreună cu 3.300 de militari din Armenia, Croaţia, SUA şi Ucraina.

Conform sursei citate, exerciţiile cu trageri de luptă ale artileriei şi ale blindatelor sunt susţinute de aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române şi USAREUR. În sprijin vor acţiona structuri de informaţii militare, PSYPS şi topogeodezice.

Exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017 este cea mai amplă şi complexă activitate multinaţională de pregătire din anul 2017. La acesta participă aproximativ 25.000 de militari şi peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de ţări aliate şi partenere. Acesta se desfăşoară pe teritoriul Bulgariei, României şi Ungariei, aproximativ 17.000 de militari fiind desfăşuraţi în ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. va rog sa.i dati o casca domnului presedinte,sa nu.l paleasca un proiectil in cap. de cand a devenit individul asta asa implicat in aparare. e PATRIOT,nu gluma

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro