Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Eximur contestă decizia Consiliului Concurenţei

B.A.
Comunicate de presă /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

În legătură cu investigaţia derulată de Consiliul Concurenţei, în urma căreia S.C EXIMTUR. SRL a fost amendată, compania aduce următoarele precizări, conform unui comunicat remis redacţiei noastre.

Eximtur nu a fost nici în perioada respectivă şi nu este nici în prezent turoperator al vreunuia din pachetele charter care au fost în vizorul autorităţii de concurenţă în cadrul investigaţiei. Aceasta a acţionat exclusiv ca revânzător şi nu a avut niciodată contracte cu companiile aeriene pentru locuri în avioane charter, astfel că nu a fost în măsură să împartă locuri în avioane charter cu alte agenţii. Cu toate acestea, autoritatea de concurenţă a considerat că nedelimitarea publică a EXIMTUR faţă de e-mailuri emanând de la alte întreprinderi, conţinând subiecte apreciate ca fiind sensibile, referitoare la organizarea pachetelor charter, este suficientă pentru a constitui o formă de încălcare a legii chiar şi de către un operator de bună-credinţă, se arată în document.

Compania a adus dovezi autorităţii de concurenţă că a realizat şi implementat în mod efectiv un program de conformare cu regulile de concurenţă în cadrul organizatiei şi că şi-a instruit în mod corespunzător angajaţii cu privire la principiile relevante din această legislaţie, în vederea asigurării unei conformări permanente cu acestea.

De asemenea, în comunicatul trimis de Eximtur se mai arată că aceştia au dovedit că participarea lor în actiunea investigată a fost extrem de redusă, fiind una exclusiv de tip circumstanţial, tradusă prin nedelimitarea publică faţă de informaţiile menţionate mai sus, ajunse la cunoştinţa reprezentanţilor companiei în mod întâmplător, prin intermediul câtorva e-mailuri emanând de la alţi operatori. De altfel, Consiliul Concurenţei a recunoscut în mod expres faptul că EXIMTUR nu a avut decât un rol pasiv în circumstanţele analizate. Mai mult, S.C. EXIMTUR S.R.L a dovedit că informaţiile în cauză nu au fost folosite în niciun fel în activitatea derulată, compania adoptând un comportament concurenţial corect pe piaţă şi stabilindu-şi în mod independent strategia comercială.

Pe parcursul investigaţiei, S.C. EXIMTUR SRL a înteles că, potrivit Legii Concurenţei, nedelimitarea publică poate fi considerată încălcare, aspect necunoscut de companie până la acel moment. În acest context, pentru a nu prelungi această acţiune, care durează de mai bine de trei ani, compania şi-a asumat consecinţele nedelimitării publice faţă de informaţiile respective şi a acceptat plata amenzii, se specifică in documentul citat.

Plata amenzii se va face din surse proprii, iar sumele aferente au fost prezervate ca atare.

S.C.EXIMTUR S.R.L. aminteşte că în toate activităţile sale a urmărit şi urmăreşte să asigure concomitent: siguranţa banilor avansaţi de client pentru vacanţele şi serviciile cumpărate de la EXIMTUR, prin asigurarea stabilităţii financiare a companiei şi a unei profitabilităţi decente, care să permită obţinerea de către companie a instrumentelor de garantare şi de finanţare necesare desfaşurării acestui tip de activitate în condiţiile legii; preţuri corecte şi o publicitate corectă a acestora; calitatea servirii clienţilor EXIMTUR, prin salarizarea corectă a agenţilor consultanţi, plata integrală a taxelor şi respectarea drepturilor salariaţilor EXIMTUR, conform Codului Muncii şi a legilor în vigoare, colectarea şi plata taxelor şi impozitelor legale, aferente activităţii desfăşurate.

Comunicatul informează că Eximtur a înţeles îngrijorările Consiliului Concurenţei, precum şi responsabilitatea suplimentară a companiilor de profil, drept pentru care a luat şi va lua în continuare măsuri interne pentru a explica şi implementa procedurile necesare impuse de Legea Concurenţei.

Totodată, în vederea implementării noii legislatii specifice, prin care agenţiile de turism sunt obligate să garanteze integral contravaloarea banilor avansaţi de turişti pentru pachete de servicii de călătorie, vă informăm că EXIMTUR deţine deja poliţe de asigurare a contravalorii banilor încasaţi de la client în avans pentru pachete de călătorie, în valoare de 2 500 000 EUR, prioritatea companiei fiind asigurarea şi furnizarea în condiţii de siguranţă de servicii corecte şi de calitate pentru toţi clienţii noştri, înştiinţează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie