Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Export de ovine, blocat de Comisia Europeană

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii /

Comisarul european pentru sănătate şi sguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să oprească exportul a 70.000 de ovine către o serie de state arabe, invocând bunăstarea animalelor.

70.000 de oi urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deţinută de compania Kuweit Livestock Transport & Trading (KLTT), cunoscută şi sub numele de Al Mawashi, şi vor fi transportate către Kuwait, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, unde are loc, în luna august, "Festivalul sacrificiului".

Solicitatea comisarului european, care a postat scrisoarea către Petre Daea pe pagina sa oficială de Twitter, a fost întocmită în urma unei sesizări primite din partea organizaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul european susţine în scrisoare că animalele vor fi expuse unor temperaturi extreme (peste 46 de grade) în timpul transportului, iar prevederile legale din domeniu interzic exportul animalelor în astfel de condiţii. În scrisoare, Vytenis Andriukaitis precizează că a mai atras atenţia autorităţilor române asupra unor astfel de situaţii şi că a primit asigurări că legislaţia română va fi modificată pentru a preveni astfel de cazuri.

Ministrul Agriculturii a refuzat să ofere informaţii cu privire la solicitarea comisarului european. Petre Daea se va întâlni cu comisarul european Vytenis Andriukaitisi, luni, cu prilejul şedinţei comisiei Agri-Fish.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS