ICT

Fabrica "Opel" din Bochum va fi închisă după 2016

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iunie 2012

"Opel" are 20.800 de angajaţi în Germania.

"Opel" are 20.800 de angajaţi în Germania.

Compania germană "Opel", divizia europeană a producătorului auto american "General Motors", negociază cu angajaţii închiderea fabricii din Bochum (Germania), după anul 2016. Măsura ar putea exclude dis-ponibilizări până în anul res-pectiv, dar şi amânarea majorării salariilor.

Prin anunţul referitor la aceste negocieri, "Opel" confirmă temerile legate de închiderea fabricii din Bochum, exprimate în mai multe rânduri de către sindicaliştii acesteia. Totuşi, închiderea fabricii va avea loc mai târziu decât era preconizat, ceea ce le permite salariaţilor să se adapteze situaţiei.

Conform "Opel", închiderea unităţii din Bochum va fi făcută după ce producţia modelului Zafira Tourer se va sfârşi, în 2016. Acesta este principalul model fabricat la uzina din Bochum.

"Opel trebuie să-şi adapteze afacerile într-un mod care să-i permită să revină la profit, chiar dacă actualele condiţii de piaţă sunt dificile", a declarat Karl-Friedrich Stracke, director executiv al "Opel".

Wolfgang Schäfer-Klug, preşedintele consiliului lucrătorilor din cadrul "Opel", a afirmat: "Punc-tele principale ale planului propus merg în direcţia corectă, dar încă trebuie să negociem în privinţa multor aspecte".

Plecarea "Opel" va fi încă o lovitură pentru Bochum, localitate pe care a părăsit-o şi producătorul finlandez de telefoane mobile "Nokia", în 2008. Rata şomajului atinge, la Bochum, circa 10%, depăşind media naţională de 6,7%.

Fabrica "Opel" este cel mai mare angajator din acest oraş, având aproximativ 5.000 de salariaţi. În plus, circa 40.000 de locuri de muncă din regiune depind de "Opel".

Angajaţii fabricii din Bochum au un venit de aproape şase ori mai mare decât colegii lor de la fabrica "Opel" din Gliwice, Polonia, care lucrează într-o unitate mai modernă decât cea din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro