FACIAS a aflat de întâlnirea secretă dintre ASF şi Euroins! Ce ascunde Guvernul?

A.F.
Bănci-Asigurări / 22 mai

FACIAS a aflat de întâlnirea secretă dintre ASF şi Euroins! Ce ascunde Guvernul?

FACIAS continuă monitorizarea activităţii ASF, după seria neagră de falimente din domeniul asigurărilor petrecută chiar sub ochii instituţiei de supraveghere, conform unui comunicat remis redacţiei. Recent, FACIAS a aflat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi membri ai Cancelariei Prim-ministrului au participat la o întâlnire secretă cu reprezentanţii Euroins, găzduită de Guvernul Românei, la aproximativ o lună după decizia definitivă de faliment a City Insurance. Nici până astăzi detaliile întâlnirii nu sunt publice. Ce au de ascuns guvernanţii?

Conform comunicatului, la scurt timp după cel mai mare jucător de pe piaţa RCA din România intră în faliment, în iunie 2022, la Guvernul României are loc o întâlnire incognito între reprezentanţii Euroins şi reprezentanţi ai statului. La câteva luni după acea întâlnire, piaţa asigurărilor din România explodează iar: ASF ridică licenţa Euroins, iar compania intră în faliment. În doar un an, instituţia de supraveghere financiară asistă fără reacţie la cel de-al doilea faliment pe care trebuia să îl prevină şi lasă sute de mii de români păgubiţi. FACIAS a încercat să afle care a fost tema discuţiei de la întâlnirea respectivă şi concluziile acestea. Astfel, a înaintat Guvernului o solicitarea oficială prin care îi cere să răspundă la aceste întrebări: Care a fost tema întâlnirii? Cine sunt persoanele care au participat la aceasta? Au existat întâlniri similare cu toate societăţile de asigurări din România? Opinia publică trebuie să ştie toate aceste lucruri! Oare putea fi evitat falimentul Euroins după informaţiile primite la întâlnirea respectivă?

Guvernul a refuzat să răspundă la întrebări drept pentru care FACIAS a dat în judecată instituţia pentru încălcarea dreptului cetăţenilor privind liberul acces la informaţii de interes public.

Plângere penală împotriva conducerii ASF

Reamintim că în luna martie a acestui an, imediat după falimentul Euroins, FACIAS a depus o plângere penală împotriva Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru modul dezolant în care ASF a gestionat sistemul de asigurări RCA, lăsând societăţi precum Euroins, City Insurance şi Astra să falimenteze una după alta, cu impact devastator pentru români. FACIAS consideră că organele de cercetare penală trebuie să investigheze activitatea ASF corelată cu aceste situaţii de faliment pentru a se stabili care sunt motivele pentru care această instituţie nu a acţionat în conformitate cu atribuţiile pe care le are prin lege, menţionează comunicatul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari pentru initiativa!

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro