Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Fântâna centrală de la Castelul Peleş redevine funcţională

D.I.
Comunicate de presă /

Fântâna centrală de la Castelul Peleş redevine funcţională

Veolia România a sprijinit Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş pentru reîntregirea monumentului istoric şi terasele acestuia, prin execuţia lucrărilor necesare repunerii în funcţiune a fântânii centrale din curtea Castelul Peleş.

Fântâna principală, cea mai mare dintre cele 16 fântâni existente în curtea castelului, a fost reabilitată printr-un proces amplu de refacere a sistemului de instalaţii de apă şi jet, cât şi prin intervenţii de construcţii pentru refacerea estetică şi funcţională a obiectivului, lucrări care au durat aproximativ două luni, se arată într-un comunicat de presă.

Mădălin Mihailovici, Director General Veolia România a declarat: "Compania noastră susţine valorile româneşti, de aceea ne-am implicat în acest proiect deosebit. Fântâna reabilitată din Curtea Castelului Peleş este un monument istoric, un reper naţional şi suntem mândri că prin expertiza noastră am dus la reîntregirea unuia dintre cele mai importante monumente istorice din România. Aşa cum am redat Bucureştiului fântânile din Piaţa Unirii, cu ajutorul specialiştilor Apa Nova, aşa ne dorim ca această reabilitare să contribuie esenţial la creşterea calităţii vieţii culturale a comunităţii, iar cei peste 400.000 de turişti, care vizitează anual Muzeul Naţional Peleş să se bucure acum şi de acest glorios simbol al României".

Fântâna este funcţională şi poate fi admirată începând cu data de 22 august, când se împlinesc 144 de ani de la ceremonia de punere a pietrei de temelie a Castelului Peleş. Acesta a fost construit de Carol I al României nu doar pentru a fi reşedinţa de vară a regilor României, ci şi ca un monument naţional care să marcheze victoria în războiul de Independenţă al României.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS