Fără dividende la Patria Bank

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2020

Consiliul de Administraţie al Patria Bank (PBK) a convocat acţionarii pentru data de 29 aprilie cu propunerea ca, din profitul anului trecut, de 5,33 milioane lei, suma de 4,77 milioane de lei să fie rezultat reportat, restul urmând să meargă către rezerve legale, se arată în raportul băncii remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe lângă repartizarea profitului, acţionarii PBK vor mai avea pe masă, spre aprobare, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Programul de Activitate pentru acest an.

Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a intrat în zona profitabilităţii anul trecut după ce, în 2018 raportase o pierdere de 0,27 milioane de lei, în timp ce în anul anterior pierderea suferită fusese de 42,54 milioane de lei.

EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 83,22%. Entitatea este un fond de capital privat administrat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro