ZIARUL BURSA

26 martie

SPRIJINIM COMBATEREA PANDEMIEI COVID-19Această ediţie a ziarului BURSA a fost realizată fără prezenţa fizică în Redacţie

MAKEMiscellanea / 26 martie

MAKE

Redacţia ziarului BURSA s-a delocalizat, înţelegând ca aşa să fragmenteze lanţul contaminărilor şi să sprijine, nu doar jurnalistic, ci şi în mod practic, combaterea contaminării cu viruşi: această ediţie a ziarului BURSA, ca şi site-ul BURSA, sunt realizate fără apropierea ziariştilor în sediul Redacţiei, ci prin contribuţia fiecăruia, izolat în propria casă.

Executivul pregăteşte o rectificare bugetară extraordinară

MĂSURILE AUTORITĂŢILOR ÎN PANDEMIA DE CORONAVIRUS / KLAUS IOHANNIS: Executivul pregăteşte o rectificare bugetară extraordinară

G.M.Politică / 26 martie

Guvernul pregăteşte o rectificare bugetară menită să acopere cheltuielile din sănătate cauzate de pandemia Covid-19 şi să asigure sumele necesare plăţii şomajului tehnic pentru angajaţii care vor fi trimişi acasă în această perioadă de companiile care îşi suspendă activiatea, a anunţat preşe­dintele Klaus Iohannis, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, ministrul finanţelor publice - Florin Cîţu, ministrul de interne - Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale - Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor - Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri - Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii - Victor Costache şi ministrul Muncii - Violeta Alexandru.

Bâjbâielile Guvernului Orban

MĂSURILE AUTORITĂŢILOR ÎN PANDEMIA DE CORONAVIRUS / ÎNREPRINZĂTORII, NEMULŢUMIŢI DE MĂSURILE ADOPTATE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂBâjbâielile Guvernului Orban

GEORGE MARINESCUCompanii / 26 martie

Situaţia de criză se adânceşte pe zi ce trece, iar mediul economic are nevoie de măsuri mult mai puternice de susţinere şi mult mai curajoase şi consistente, susţine Florin Jianu, pre-şedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Domnia sa a precizat că antreprenorii din ţara noastră au formulat opt măsuri care doresc să fie adoptate urgent de Guvern, chiar în şedinţa de astăzi a Executivului.

Moneda naţională se va deprecia până la 4,94 lei/euro, în următorul an

SONDAJ CFA ROMÂNIA:Moneda naţională se va deprecia până la 4,94 lei/euro, în următorul an

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 26 martie

Codirlaşu: "Sondajul a fost făcut la finalul lunii februarie, când abia începuse la noi criza COVID 19, iar implicaţiile nu erau atât de mari ca acum" 

Moneda naţională se va deprecia până la nivelul de 4,94 lei/euro, conform estimărilor CFA România, care anticipează, în cadrul barometrului dat ieri publicităţii: "În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, 85% dintre participanţii la sondaj anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Valoarea medie a anticipa?iilor pentru orizontul de ?ase luni este de 4,8626, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9400".

Cătălin Predoiu

Toleranţă zero faţă de infracţiunile săvârşite pe timpul stării de urgenţă

G.M.Politică / 26 martie

Procurorul general Gabriela Scutea a transmis tuturor parchetelor o adresă semnată de Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, cu îndrumări pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii pe perioada stării de urgenţă. Predoiu a solicitat, recent, procurorilor să aibă toleranţă zero faţă de infractori pe perioada stării de urgenţă şi a afirmat că persoanele care încalcă legea vor simţi din plin consecinţele faptelor săvârşite.

IRISH TIMES:Lumea va avea nevoie de un nou sistem financiar, după Covid-19

V.R.Internaţional / 26 martie

În următoarele săptămâni, economia globală va înceta să funcţioneze - consumul şi încrederea se vor prăbuşi  

Capitalismul, suspendat

Lumea, aşa cum o ştim, este pe cale să se schimbe radical ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19). Totul se va schimba profund - de la felul în care ne trăim viaţa, în care lucrăm şi socializăm, la modul cum se mişcă banii, scrie Irish Times, care precizează că pe partea de circulaţie a banilor va trebui găsită o nouă modalitate de finanţare a economiei globale, după ce va trece pandemia.

Ratele consumatorilor şi firmelor, posibil să fie amânate până la finalul anului

MĂSURILE AUTORITĂŢILOR ÎN PANDEMIA DE CORONAVIRUS / ORDONANŢA DE URGENŢĂ URMEAZĂ SĂ FIE APROBATĂ ASTĂZIRatele consumatorilor şi firmelor, posibil să fie amânate până la finalul anului

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 26 martie

Adrian Vasilescu: "Activitatea din bănci trebuie organizată cu faţa la profit"  

CREDERE: "BNR a tras învăţămintele crizei anterioare"

Ratele pe care clienţii persoane fizice şi juridice le au de achitat la bănci este posibil să fie amânate până la finalul acestui an, după cum au anunţat, ieri, atât ministrul Finanţelor Publice Florin Cîţu, cât şi pre­şedintele Klaus Iohannis, precizând că măsura este inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă care ar urma să intre astăzi în şedinţa de Guvern.

Ediţia din 26.03.2020
Ediţia din 04.12.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Noi fonduri alocate în lupta anti-Covid 19

Bănci-Asigurări / 26 martie

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) anunţă realocarea sumei de aproximativ 900 de milioane de euro către industriile afectate de criza provocată de pandemia COVID-19, se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

MACRO NEWSLETTER 26 Martie 2020

MACRO NEWSLETTER 26 Martie 2020

Macroeconomie / 26 martie

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2020, până la 1,7%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Fără dividende la Patria Bank

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 26 martie

Consiliul de Administraţie al Patria Bank (PBK) a convocat acţionarii pentru data de 29 aprilie cu propunerea ca, din profitul anului trecut, de 5,33 milioane lei, suma de 4,77 milioane de lei să fie rezultat reportat, restul urmând să meargă...

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo