Fed, aşteptată să majoreze dobânda

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2017

Oficialii Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) sunt aşteptaţi să anunţe o majorare de dobândă astăzi, în urma reuniunii de politică monetară care a început ieri, pe fondul optimismului de pe pieţele acţiunilor şi al indiciilor privind creşterea continuă a economiei americane.

Conform Bloomberg, specialiştii estimează că Fed nu va semnala accelerarea viitoare a ritmului de creştere a costului creditelor.

În opinia analiştilor, Fed va decide să majoreze dobânda cheie cu un sfert de punct procentual, la un interval cuprins între 0,75% şi 1%.

Amintim că Fed a decis, în şedinţa de politică monetară din luna februarie, să lase nemodificată dobânda cheie.

Federal Reserve a majorat dobânda în decembrie 2016, pentru prima oară în ultimul an. În reuniunea din zilele de 13-14 decembrie 2016, Fed a hotărât să urce dobânda cu 0,25 puncte procentuale, la un interval cuprins între 0,50% şi 0,75%. Fed nu mai majorase dobânda din decembrie 2015.

Piaţa aşteaptă, acum, ca preşedintele Fed, Janet Yellen, să ofere, în cadrul unei conferinţe de presă programată să aibă loc astăzi, noi indicii cu privire la proiecţiile economice pe anul curent.

Analiştii sunt de părere că FOMC (consiliul guvernatorilor Fed) va continua, probabil, să confirme îmbunătăţirea perspectivelor economiei SUA, după un şir de date economice peste aşteptări, inclusiv cel mai recent raport al Departamentului Muncii, din care rezultă că au fost create 235.000 de locuri de muncă în economia americană, luna trecută, faţă de 188.000 - cât estimau analiştii. Totodată, rata şomajului a scăzut la 4,7% în februarie, de la 4,8% în ianuarie.

În aşteptarea deciziei Fed privind dobânda, dolarul a urcat cu 0,1% ieri, la ora 12.23, pe piaţa din New York, atingând 1,0642 unităţi/euro.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb