Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Federaţia FAIR-MediaSind solicită Guvernului măsuri urgente pentru salvarea sectorului Cultură şi Mass-Media

A.P.
Comunicate de presă /

Federaţia FAIR-MediaSind solicită Guvernului măsuri urgente pentru salvarea sectorului Cultură şi Mass-Media

Federaţia FAIR-MediaSind, organizaţie reprezentativă a sectorului Cultură şi Mass-Media, solicită Guvernului să nu distrugă acest domeniu prin măsuri extreme, precum închiderea totală a instituţiilor de cultură din cauza pandemiei, conform unui comunicat de presă al sindicatului.

Federaţia atrage atenţia guvernanţilor că lipsa dialogului social cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative din sector, a generat situaţia în care se află acum cei peste 100 000 de lucrători din cultură şi mass-media. Conducătorii Ministerului Culturii au adoptat politici care au demonstrat că pot produce adevărate drame în sistem, atât în instituţiile centrale cât şi în cele locale.

În consecinţă, Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind solicită organizarea unei întâlniri cu ministrul Culturii şi cu factori decizionali din Guvernul României, pentru a identifica soluţii urgente pentru salvarea acestui domeniu.

Cât priveşte domeniul mass-media situaţia este la fel de gravă, pentru că lipsesc măsurile de protecţie a sănătăţii angajaţilor, dar şi a locurilor lor de muncă, fapt ce aduce atingere interesului public, atrage atenţia comunicatul.

Cel mai ilustrativ exemplu în acest sens este cel al Televiziunii Naţionale unde se perpetuează abuzul, ilegalitatea şi incertitudinea privind viitorul instituţiei.

Astfel, cea mai mare instituţie de stat din Mass-Media, Societatea Română de Televiziune, este administrată în continuare de o conducere acuzată de fapte de corupţie de inspectorii Curţii de Conturi

Totodată, FAIR-MediaSind condamnă presiunile administraţiei Gradea faţă de membrii afiliaţi din Studioul Teritorial TVR Cluj care sunt cercetaţi disciplinar deoarece au avut curajul să semnaleze Consiliului de Administraţiei şi opiniei publice fapte de corupţie din instituţie.

În Uniunea Europeană, organizaţiile internaţionale la care FAIR-MediaSind este afiliată cu drepturi depline - Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Internaţională a Muzicienilor, Federaţia Internaţională a Actorilor, UNI Global Media, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ) - au solicitat Comisiei Europene şi Parlamentului European să întreprindă acţiuni rapide, direcţionate şi coordonate în sprijinul tuturor lucrătorilor - personal, freelanceri şi angajaţi independenţi - şi companii, ca răspuns la impactul social şi economic al crizei globale COVID-19 asupra sectorului mass-media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie