Fiat Chrysler: "Planul de fuziune cu Renault a fost un act de curaj"

Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul auto italo-american a considerat că nu sunt adecvate condiţiile pentru realizarea tranzacţiei 

Propunerea de fuziune făcută de Fiat Chrysler Automobiles (FCA) companiei franceze Renault a fost "un act de curaj", dar producătorul auto italo-american a simţit că nu sunt adecvate condiţiile pentru a merge înainte cu tranzacţia, a afirmat preşedintele FCA, John Elkann, într-un interviu acordat publicaţiei La Stampa, transmite Reuters.

"Fuziunile sunt dificil de realizat şi de gestionat. Trebuie să existe condiţiile adecvate pentru a merge înainte cu tranzacţia şi este important să spui când nu sunt", a declarat Elkann.

Luna trecută, Fiat Chrysler a propus o fuziune de peste 35 de miliarde de euro cu Renault, dar a retras apoi oferta, acuzând condiţiile politice din Franţa pentru renunţarea la crearea celui de-al treilea lider global în industria auto, după Volkswagen şi Toyota. În urma tranzacţiei, FCA ar fi obţinut accesul la tehnologiile pentru vehiculele electrice ale grupului francez, conform Agerpres.

Surse apropiate de Consiliul de Administraţie al Renault au declarat pentru Reuters că Fiat a decis să retragă oferta după ce Franţa a încercat să întârzie decizia privind tranzacţia, pentru a încerca să obţină sprijinul Nissan, partenerul de alianţă al Renault. Oficialii guvernamentali francezi ar fi făcut presiuni pentru ca Nissan să sprijine fuziunea, dar şefii companiei nipone au spus că se abţin, adaugă sursele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS