FIFA nu va solicita vaccinarea cu prioritate a fotbaliştilor

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 3 februarie 2021

FIFA nu va solicita vaccinarea cu prioritate a fotbaliştilor

Conducerea fotbalului mondial a luat o poziţie plină de "sportivitate" în ceea ce priveşte problema vaccinării. Fără să nege importanţa competiţiilor sportive, şeful FIFA susţine că în ceea ce priveşte vaccinarea priorităţile sunt altele. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a exclus posibilitatea de a solicita vaccinarea cu prioritate împotriva Covid-19 a fotbaliştilor profesionişti, pentru a facilita desfăşurarea competiţiilor, având aceeaşi poziţie precum conducerea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pe această temă. "Prioritatea, în ceea ce priveşte vaccinurile, este desigur ca persoanele cu risc şi îngrijitorii să fie vaccinaţi mai întâi", a declarat conducătorul forului fotbalistic mondial, invitat la briefing-ul de presă săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Venind în sprijinul campaniei OMS pentru acces echitabil la imunizare, Infantino a subliniat că jucătorii de fotbal "nu sunt un public prioritar", chiar dacă pandemia ameninţă calendarele sportive. "Este posibil să recomandăm vaccinarea la un moment dat, dar toate acestea se vor face desigur în ordinea distribuţiei vaccinurilor", a insistat preşedintele FIFA. În timp ce majoritatea meciurilor se desfăşoară în prezent cu tribunele goale, Infantino este optimist în privinţa faptului că următoarea Cupă Mondială, programată în Qatar, se va juca "pe stadioane pline", în noiembrie şi decembrie 2022: "Până atunci, Covid-19 trebuie să fie eradicat. Însă dacă nu vom reuşi asta, cred că vom avea o problemă mult mai gravă decât Cupa Mondială".

Dezbaterea legată de o posibilă "prioritizare" a sportivilor a luat amploare în ultimele săptămâni, pe măsură ce au crescut dubiile cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie şi 8 august 2021, precum şi cu privire la Campionatul European de fotbal, care urmează să se desfăşoare tot în această vară, în lunile iunie şi iulie. Însă CIO a refuzat să solicite acces prioritar la vaccin pentru participanţii la JO, ceea ce ar fi ridicat atât probleme practice, cât şi etice, în condiţiile în care campania de vaccinare începe într-un ritm foarte inegal, în funcţie de ţară. Cu toate acestea, organismul olimpic încurajează sportivii "să fie vaccinaţi în ţara lor de reşedinţă, în conformitate cu liniile directoare naţionale", după ce dozele vor fi "disponibile pentru un public mai larg".

Pe de altă parte, UEFA care s-a angajat să organizeze EURO 2020 în 12 ţări diferite, o misiune extrem de dificilă în actualele condiţii, în care traficul internaţional este restricţionat din cauza pandemiei, a amânat până în luna aprilie momentul în care va anunţa măsurile sale sanitare şi nu a evocat încă problema vaccinurilor. Având în vedere poziţiile FIFA şi CIO, este puţin probabil ca UEFA să nu se înscrie pe aceeaşi linie din punctul de vedere al chestiunii vaccinării fotbaliştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro