Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Finanţare de 225 de mil. de dolari în compania VTEX

A.B.
Comunicate de presă /

Finanţare de 225 de mil. de dolari în compania VTEX

VTEX, încheie o rundă de finanţare Serie D, în valoare de 225 de milioane de dolari, devenind, astfel, cel mai nou unicorn tech prezent şi în România. Compania este acum evaluată la 1,7 miliarde de dolari, conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.

În ultimele 10 luni, VTEX a primit o infuzie de capital de 365 de milioane de dolari de la principalii investitori ai pieţei de tehnologie, Tiger Global, Lone Pine Capital, Constellation, Endeavour Catalyst şi SoftBank.

Pe măsură ce pandemia globală schimbă radical modul în care produsele sunt cumpărate şi vândute, un număr record de branduri mari, globale, prezente în Fortune 1000 apelează la serviciile VTEX, pe care IDC a numit-o recent platforma de comerţ electronic cu cea mai rapidă creştere din lume.

Platforma de comerţ colaborativ VETX a înregistrat o creştere de 98% în timpul pandemiei şi susţine acum peste 3.000 de magazine online pentru branduri globale precum AB InBev, Motorola, Stanley Black & Decker, Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola şi Nestle.

"Schimbările din această perioadă au adus provocări fără precedent tuturor companiilor. Această finanţare ne va ajuta să venim în întâmpinarea şi mai multora dintre acestea şi să le ajutăm să obţină rapid venituri, prin intermediul platformei noastre de comerţ colaborativ", spune Cristi Movilă, Growth Leader pentru Europa Centrală şi de Est la VTEX. "Privim cu mulţumire către recunoaşterile primite la nivel internaţional, dar, mai ales, cu entuziasm către proiectele de succes dezvoltate împreuna cu partenerii B2C şi B2B din întreaga lume".

VTEX va utiliza fonduri din ultima rundă de investiţii pentru a face achiziţii, angajări suplimentare, pentru a-şi inova platforma şi a accelera creşterea pe pieţele din SUA, Europa şi din regiunea Asia-Pacific.

"Suntem încântaţi de creşterea rapidă înregistrată atât pe pieţele noi, cât şi pe cele existente şi să oferim şi mai multor companii o platformă pregătită pentru viitorul comerţului, care este despre colaborare, despre folosirea avantajelor marketplace-ului şi despre oferirea de experienţe inegalabile clienţilor", a spus Mariano Gomide de Faria, Cofondator şi Co-CEO VTEX. "Această injecţie de capital ne va susţine, fără îndoială, în realizarea misiunii noastre de a accelera transformarea comerţului digital în întreaga lume".

Noua rundă de finanţare vine în contextul unui an de creştere semnificativă pentru VTEX, care a devenit profitabil în ultimul deceniu şi care estimează pentru 2020 o creştere de 114% faţă de 2019 şi un record de 8 miliarde de dolari în volum brut de mărfuri (GMV).

În ultimele 12 luni, compania a trecut praguri semnificative, printre care:

●rundă de finanţare Seria C de 140 de milioane de dolari condusă de Softbank,

●Adăugarea a peste 1.000 de clienţi noi pe platforma VTEX,

●Adăugarea a peste 100 de dezvoltatori pentru continuarea extinderii zonei de R&D şi capabilităţile de produs.

Geraldo Thomaz, cofondator şi co-CEO VTEX, a declarat: "Suntem mândri de echipa VTEX, pentru că a construit o platformă de comerţ de generaţie următoare, prezentă acum în peste 50 de ţări, şi suntem recunoscători clienţilor noştri pentru că au încredere în noi, să-i ajutăm să crească afacerea şi să-şi servească clienţii, mai ales în perioade fără precedent"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie