FIRST BANK a finalizat preluarea Bank Leumi România

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

FIRST BANK a finalizat preluarea Bank Leumi România

FIRST BANK, deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co., a finalizat, ieri, achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, după ce a obţinut aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei din România şi după îndeplinirea condiţiilor specifice acestui tip de tranzacţie, potrivit unui comunicat al băncii.

Dominic Bruynseels, preşedinte executiv FIRST BANK, a precizat:

"Suntem încântaţi să intrăm în această nouă etapă de creştere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunităţi ce derivă din acest eveniment de referinţă: know-how-ul colegilor noştri de la Bank Leumi Româ­nia, experienţa acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienţii acestei bănci, pe care aşteptăm cu nerăbdare să îi deservim. În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziţie va transforma FIRST BANK într-un partener bancar mai puternic şi mai relevant pentru toţi clienţii noştri actuali şi viitori, prin contribuţia pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare".

Hanan Friedman, Prim Vicepreşedinte Executiv, Directorul Direcţiei de Strategie, Inovaţie şi Transformare, Bank Leumi Israel, a adăugat: "Vânzarea Bank Leumi România către FIRST BANK, deţinută de o entitate financiară internaţională de top, va permite continuarea implementării politicii Leumi de «urmare a clientului», care presupune mai degrabă colaborări cu mari actori internaţionali şi nu o prezenţă efectivă. Această vânzare constituie un nou pas în implementarea strategiei noastre de a ne orienta spre activităţile bancare de bază ale Leumi, în acelaşi timp concentrându-ne asupra operaţiunilor noastre internaţionale din principalele centre financiare ale lumii, prin intermediul sucursalelor pe care le deţinem în SUA şi Marea Britanie".

Clifford Chance Badea a acţionat în calitate de consultant juridic al FIRST BANK în cadrul tranzacţiei, iar Ernst & Young a fost consultantul financiar şi fiscal. Consultantul juridic al Bank Leumi Româ­nia în această tranzacţie a fost DLA Piper. Jefferies LLC a avut calitatea de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi Israel.

Începând de ieri, Bank Leumi România are un nou Consiliu de Administraţie şi un nou preşedinte executiv, în persoana lui Ion Popovici, care are o experienţă de peste 28 de ani în sectorul bancar. În acest interval, el a deţinut funcţii de top în cadrul unor instituţii bancare importante din România, precum Eximbank, BRD-Groupe Societe Generale etc.

Componenţa noului Consiliu de Administraţie este: Ilinca Rosetti (preşedinte), Robert Maxim, Manfred Rauchwerger, Răzvan Filcescu şi Bogdan Ciobotaru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS