Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Fitch a îmbunătăţit perspectiva asociată ratingului Turciei la "stabilă"

M.A.
Internaţional /

Fitch a îmbunătăţit perspectiva asociată ratingului Turciei la "stabilă"

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit, vineri, perspectiva asociată ratingului suveran al Turciei, la "stabilă" de la "negativă", ca urmare a îmbunătăţirii balanţei contului curent, a continuării creşterii economice şi a diminuării inflaţiei, informează Agerpres.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul suveran al Turciei la "BB minus", cu trei trepte sub nivelul recomandat pentru investiţii (investment grade), ceea ce plasează Turcia la egalitate cu Grecia, Bolivia şi Republica Dominicană.

"Turcia a continuat să facă progrese în reechilibrarea şi stabilizarea economiei, ceea ce a dus la o reducere a riscurilor comparativ cu precedent noastră evaluare din luna iulie" a informat Fitch într-un comunicat de presă. "Balanţa de cont curent s-a îmbunătăţit, rezervele valutare au crescut, creşterea economică a continuat, inflaţia a scăzut iar cursul de schimb al lirei s-a menţinut în pofida reducerilor semnificative de dobândă" a adăugat agenţia de evaluare.

Fitch a retrogradat Turcia în luna iulie, la câteva zile după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan l-a demis în mod suprinzător pe guvernatorul Băncii Centrale, Murat Cetinkaya deoarece acesta nu a redus dobânda de bază. Atunci Fitch atrăgea atenţia asupra deteriorării independenţei instituţionale şi a credibilităţii politicii economice a Turciei. Între timp Banca Centrală a Turciei a adoptat trei reduceri peste aşteptări ale dobânzii de bază, astfel că în prezent dobânda de politică monetară este cu 10 puncte procentuale mai mică decât era la mijlocul anului.

Tot vineri, Fitch şi-a revizuit în sus estimările privind creşterea economică a Turciei în 2019 cu 0,8 puncte procentuale, ca urmare a performanţelor solide din trimestrul al doilea. Pentru 2020 şi 2021 estimările Fitch au rămas nemodificate la 3,1% respectiv 3,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie