Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Fitch: Perspectiva sistemului bancar din Rusia este stabilă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fitch: Perspectiva sistemului bancar din Rusia este stabilă

Agenţia atrage atenţia, însă, în privinţa riscurilor 

Perspectiva sistemului bancar din Rusia se menţine stabilă, conform unui raport publicat ieri de agenţia de evaluare Fitch Ratings, care avertizează, însă, că se amplifică unele riscuri la adresa instituţiilor de credit din această ţară.

Perspectiva stabilă atribuită sistemului bancar din Rusia reflectă mediul operaţional încă favorabil, performanţele satis­făcătoare ale acestui domeniu, calitatea stabilă a activelor şi ris­curile limitate legate de refinanţare.

Dar, Fitch avertizează că exis­tă unele riscuri, printre care ritmul rapid de creştere a împrumuturilor pe segmentul de retail, care ar putea afecta calitatea activelor, mai ales în cazul băncilor cu mai puţină experienţă pe acest segment.

Totodată, costurile mai ridicate de finanţare, din cauza concurenţei mai mari pentru depozite, vor afecta profitabilitatea sistemului bancar.

Săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin anunţa că Guvernul rus este pregătit să implementeze măsuri anticriză anul viitor, în cazul în care deteriorarea mediului global va afecta economia ţării.

Economia Rusiei a înregistrat o expansiune de 4,4% în primele şase luni din 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, când PIB-ul ţării crescuse cu 3,7%. Rusia a consemnat o creştere economică anualizată de 4,9% în primul trimestru din anul curent, respectiv de 4% în cel de-al doilea. Oficialii ruşi arată că această dinamică a fost susţinută de creşterea rapidă a investiţiilor şi a producţiei industriale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS