Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

FLORIN CÎŢU:"Susţinem finanţarea bugetului UE pe baza principiilor echităţii, eficienţei, transparenţei şi simplităţii"

A.P.
Comunicate de presă /

FLORIN CÎŢU

FLORIN CÎŢU

Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalităţi de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil şi eficient şi adaptarea pieţelor financiare la era digitală au fost principalele teme de discuţii ale reuniunii informale a miniştrilor de finanţe din UE, la Berlin, în 11 şi 12 septembrie 2020, informează un comunicat de presă al Ministerului de Finanţe Publice.

Reuniunea din 11 septembrie 2020 a fost precedată de întâlnirea Eurogroup în format extins, care a avut pe agendă trecerea în revistă a dosarelor aferente Uniunii Bancare.

Florin Cîţu, care a participat la reuniune, prin sistem videoconferinţă, a precizat: "Susţinem finanţarea bugetului UE pe baza principiilor echităţii, eficienţei, transparenţei şi simplităţii. Referitor la noile resurse proprii care urmează să fie propuse de Comisia Europeană, suntem deschişi discuţiilor, dar trebuie mai întâi să vedem propunerile concrete şi impactul financiar asupra bugetului naţional".

Florin Cîţu a mai spus: "Politica de impozitare reprezintă un element al suveranităţii si o pârghie esenţială în stabilirea politicilor naţionale. România nu susţine trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a deciziilor în domeniul impozitării "

Ministrul român de finanţe a mai menţionat că România acordă o mare importanţă ponderii echitabile a poverii financiare între statele membre, luând în considerare dezvoltarea economică a acestora.

În contextul în care miniştrii au dezbătut necesitatea reformării sistemului fiscal pentru o impozitare echitabilă şi eficientă, ministrul Florin Cîţu a amintit că politica de impozitare reprezintă un element al suveranităţii şi o pârghie esenţială în stabilirea politicilor naţionale. A subliniat că utilizarea impozitării ca sprijin în tranziţia către "economia verde" trebuie să ia în considerare specificităţile economice ale fiecărui stat membru, mai ales în cazul statelor aflate în proces de recuperare a decalajelor.

Cu referire la discuţiile privind introducerea unui nivel minim de impozitare, ministrul român de finanţe a amintit că această chestiune reprezintă un aspect problematic pentru România. De asemenea, ministrul Florin Cîţu a subliniat că România nu susţine trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării.

Ministrul român de finanţe a mai menţionat susţinerea faţă de îmbunătăţirea regulilor UE pentru cooperarea administrativă între statele membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie