Florin Dănescu: 79% din cazurile de spălare de bani constau în evaziune fiscală

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2012

Florin Dănescu, ARB: "Informaţia este o resursă vitală şi trebuie asigurată confidenţialitatea sa".

Florin Dănescu, ARB: "Informaţia este o resursă vitală şi trebuie asigurată confidenţialitatea sa".

Principala cale de spălare a banilor este, în continuare, evaziunea fiscală, aceasta fiind identificată în 79% din cazuri, a declarat, ieri, Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Domeniile în care această activitate a fost cel mai des întâlnită sunt comerţul exterior, comerţul interior, sectorul imobiliar, serviciile, investiţiile, sectorul financiar şi sectorul bancar, a explicat domnia sa, în cadrul conferinţei "România încotro? Criminalitatea financiară&informatică în secolul 21. Cerinţe legale provocări reale".

Oficialul ARB a declarat că activităţile de prevenire a spălării de bani şi riscului de fraudă şi de protejare a securităţii informaţiei reprezintă subiecte care se află în permanenţă în atenţia organizaţiei pe care o conduce. "Informaţia este o resursă vitală şi trebuie asigurată confidenţialitatea sa", a subliniat Florin Dănescu.

Cerinţelor individuale de protejare a informaţiei care există la nivelul fiecărei bănci li se adaugă nevoia de asigurare a securităţii sistemului bancar per ansamblul său, a explicat domnia sa. Pentru a face faţă aces-tor cerinţe, comunitatea bancară s-a implicat inclusiv prin propuneri de modificări legislative, în condiţiile în care băncile reprezintă principalele instituţii de raportare către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), a declarat preşedintele executiv al ARB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ex. un cetatean ia credit iar un altul, interesat sa-l acopere pe cel dintai deschide un cont de disponibilitati la vedere pe care il alimenteaza cu sume ce nu intra in vizorul ONPCSB dar sunt mai mari decat rata de la creditul primului cetatean corect. Mai trebuie sa "ai" un ofiter de cont, "activ" care lunar transfera sumele din cont in cont folosind conturile tehnice de contabilitate. Curat, nu ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

20 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2275
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5341
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7761
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0731

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro