Abonament gratuit

FMI avertizează în privinţa protecţionismului comercial

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a tras, ieri, un semnal de alarmă cu privire la perspectivele creşterii economice mondiale, în contextul tensiunilor dintre SUA şi partenerii săi comerciali, care ameninţă liberul schimb.

Lagarde a declarat, într-un discurs susţinut la Universitatea din Hong Kong, că priorităţile pentru economia mondială sunt evitarea protecţionis­mului, protejarea împotriva riscurilor financiare şi stimularea creşterii pe termen lung. Domnia sa a menţionat: "Tabloul general este în prezent unul luminos, însă putem vedea nori din ce în ce mai sumbri la orizont".

Lagarde a subliniat că FMI continuă să fie optimist în condiţiile în care "economiile avansate ar urma să înregistreze o creştere peste potenţial în acest an şi în 2019", iar SUA se apropie de un grad de ocupare deplină a forţei de muncă.

Comentariile oficialului FMI vin în contextul tensiunilor dintre SUA şi partenerii săi comerciali, ca urmare a deciziei Washingtonului de a taxa unele importuri. Lagarde consideră că modalitatea cea mai bună de rezolvare a dezechilibrelor macroeconomice nu este introducerea de taxe vamale, ci utilizarea instrumentelor fiscale sau reformele structurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie