FMI avertizează în privinţa protecţionismului comercial

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a tras, ieri, un semnal de alarmă cu privire la perspectivele creşterii economice mondiale, în contextul tensiunilor dintre SUA şi partenerii săi comerciali, care ameninţă liberul schimb.

Lagarde a declarat, într-un discurs susţinut la Universitatea din Hong Kong, că priorităţile pentru economia mondială sunt evitarea protecţionis­mului, protejarea împotriva riscurilor financiare şi stimularea creşterii pe termen lung. Domnia sa a menţionat: "Tabloul general este în prezent unul luminos, însă putem vedea nori din ce în ce mai sumbri la orizont".

Lagarde a subliniat că FMI continuă să fie optimist în condiţiile în care "economiile avansate ar urma să înregistreze o creştere peste potenţial în acest an şi în 2019", iar SUA se apropie de un grad de ocupare deplină a forţei de muncă.

Comentariile oficialului FMI vin în contextul tensiunilor dintre SUA şi partenerii săi comerciali, ca urmare a deciziei Washingtonului de a taxa unele importuri. Lagarde consideră că modalitatea cea mai bună de rezolvare a dezechilibrelor macroeconomice nu este introducerea de taxe vamale, ci utilizarea instrumentelor fiscale sau reformele structurale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS