Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

FMI: "Redresarea pieţelor obligaţiunilor din zona euro riscă să se încheie cu o decepţie"

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

FMI: "Redresarea pieţelor obligaţiunilor din zona euro riscă să se încheie cu o decepţie"

Creşterea pieţelor obligaţiunilor (declinul randamentelor - n.r.) din zona euro riscă să se încheie cu o decepţie, avertizează Jose Vinals, directorul departamentului pentru pieţe internaţionale din cadrul FMI, care arată că investitorii creditează acum guvernele la dobânzi ce semnalează că redresarea completă a regiunii se va realiza fără dificultăţi.

Conform Financial Times, optimismul investitorilor privind situaţia din Europa a crescut pe fondul semnalelor potrivit cărora redresarea regiunii accelerează, generând scăderea costurilor de împrumut pentru guvernele din regiune. Dar, oficialul FMI anticipează o creştere a costurilor de împrumut pentru guvernele din zona euro, în urma majorării ratelor dobânzilor în SUA, în timp ce BCE a anunţat că va menţine ratele scăzute ale dobânzilor o perioadă lungă de timp.

"Este dificil de spus când se va întâmpla asta, dar datele arată că un avans al ratelor dobânzilor în SUA este urmat de majorări semnificative ale ratelor dobânzilor şi în alte regiuni, mai ales în economiile avansate şi în Europa", a menţionat Jose Vinals.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS