Crypto

Fonduri europene pentru sprijinirea mediului de afaceri, post-Covid 19

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 23 aprilie 2020

Comisia Europeană ar putea aloca 10% din Produsul Intern Brut (PIB), aproximativ 1600 de miliarde de euro, pentru a repara pagubele economice produse de coronavirus, declară preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac. Potrivit acestuia, obiectivul este acela de a ajuta prin subvenţii întreprinderile mici şi mijlocii afectate de criza sanitară, în contextul în care toate statele membre ar trebui să beneficieze de acces egal la finanţare şi credit.

După ce Spania, Italia şi Franţa au cerut finanţări pentru repornirea economiilor blocului european şi pentru a preveni declinul ţărilor grav afectate în faţa celor care au fost mai pregătite pentru criză, Germania şi-a arătat disponibilitatea de a participa la reacţia de solidaritate a UE, menţionând că un astfel de fond de revenire trebuie să fie unul temporar, subliniază Tomac.

Săptămâna trecută, în plenul Parlamentul European, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat din nou pentru un Plan Marshall de redresare a Europei, bazat pe bugetul multianual european, care va acţiona precum "nava-mamă a acestei relansări" şi în cadrul căreia "piaţa unică şi politică de coeziune sunt două feţe ale aceleiaşi monede". Acest plan de relansare economică a Uniunii Europene ar urma să fie discutat astăzi, de cei 27 de şefi de stat sau de guvern care fac parte din Consiliul European.

Surse politice de la Bruxelles au declarat pentru agenţia de presă Reuters că este puţin probabil să se ajungă la un acord astăzi cu privire la suma alocată intervenţiei financiare a Comisiei Europene în economiile statelor membre, dar nu este exclus ca dezbaterile să continue şi mâine, pentru luarea rapidă a unei decizii.

Amintim că, în urmă cu două zile, Parlamentul European a aprobat amendamentul care cuprinde propunerea deputatului european Siegfried Mureşan(PNL), vicelider al Grupului PPE, privind crearea unui Fond European de Solidaritate împotriva Coronavirus de 50 de miliarde de euro în viitorul Buget multianual al Uniunii Europene 2021 - 2027.

Amendamentul a fost inclus în rezoluţia pe care Parlamentul European a adoptat-o cu privire la măsurile Uniunii Europene privind combaterea pandemiei de COVID-19 şi a efectelor sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro