FONDURI EUROPENEUnitatea pentru Achiziţii Publice va verifica toate licitaţiile, indiferent de valoarea contractelor

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 10 iunie 2011

Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP) va fi reorganizată şi va verifica toate etapele procedurilor de licitaţie având ca sursă de finanţare şi fondurile europene nerambursabile, indiferent de valoarea estimată a contractelor, a decis recent Guvernul. În prezent, Unitatea are atribuţii de verificare a procedurilor de atribuire finanţate din fonduri publice, inclusiv fonduri europene nerambursabile, prin selecţie, dar numai pentru care valoarea estimată depăşeşte 125.000 euro la contractele de furnizare şi de servicii şi 4,8 milioane euro la contractele de lucrări.

Legislaţia actuală a fost însă modificată, miercuri, de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, cu argumentul diminuării riscului de pierdere a unor fonduri europene nerambursabile şi a reducerii birocraţiei. Potrivit Executivului, vor fi simplificate procedurile de verificare ex-ante a procedurii de achiziţie publică, în sensul în care toate observaţiile şi opiniile observatorilor UCVAP vor fi menţionate într-un singur document, respectiv în raportul procedurii. Observatorii UCVAP vor asigura consiliere metodologică autorităţilor publice şi vor verifica toate etapele procedurilor de achiziţie publică având ca sursă de finanţare şi fondurile europene nerambursabile, indiferent de valoarea estimată a contractelor.

"Modificarea decisă de Guvern are rol preventiv, întrucât va permite autorităţilor contractante remedierea din timp a eventualelor neconformităţi constatate de observatorii UCVAP prin aplicarea recomandărilor acestora", se arată într-un comunicat al Executivului.

O altă modificare constă în faptul că UCVAP va verifica toate negocierile fără publicare referitoare la suplimentările de lucrări aferente contractelor iniţial încheiate. Dacă nu se ţine cont de opiniile observatorilor UCVAP, conducătorul autorităţii contractante îşi va asuma răspunderea personal şi va fi pasibil de amenzi cuprinse între 40.000 de lei şi 100.000 de lei, în urma verificărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice.

Guvernul apreciază că aplicarea noilor reglementări va conduce la eliminarea birocraţiei, întrucât nu vor mai fi emise note intermediare şi avize consultative, observaţiile urmând să fie cuprinse în raportul procedurii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb