Fondurile NN Group deţin 5% din Romgaz

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Grupul NN a ajuns la o deţinere de 5,02% din drepturile de vot ale producătorului de gaze Romgaz (SNG), se arată într-un raport al emitentului, transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fondul de pensii administrat privat al NN, alături de fondurile de pensii facultative şi NN Investment Partners B.V., au depăşit pragul de 5% din drepturile de vot ale Romgaz în data de 10 octombrie, după o serie de achiziţii de acţiuni SNG din piaţă. Emitentul a primit notificarea deţinerilor în data de 14 octombrie, iar valoarea participaţiei se ridică la aproximativ 717 milioane de lei.

În data de 2 octombrie, fondurile NN au ajuns la o deţinere de peste 5% şi la BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

După primele şase luni, Romgaz a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18% în primele şase luni ale anului faţă de primul semestru din 2018.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din Romgaz, companie a cărei valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 14,2 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS