Food&Beverages Innovation Camp debutează pe 26 la Balvanyos Resort

I.S.
Comunicate de presă / 26 mai

Food&Beverages Innovation Camp debutează pe 26 la Balvanyos Resort

La Balvanyos Resort, începe Food&Beverages Innovation Camp, evenimentul care marchează punctul culminant al Business Accelerator - un program unic în România şi printre puţinele din Europa dedicate exclusiv inovării în sectorul alimentar, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Organizatorul bootcampului este Hospitality Culture Institute, un catalizator recunoscut pentru iniţiativele sale în domeniul ospitalităţii.

Timp de trei zile, peste 140 de participanţi - antreprenori în foodtech, fondatori de restaurante, investitori, lideri din FMCG şi HoReCa, experţi şi consultanţi - participă la un program complex, care combină dialoguri strategice, workshopuri aplicate şi sesiuni de pitching.

Potrivit comunicatului, evenimentul funcţionează ca o platformă de conectare între startup-urile selectate în cadrul Business Accelerator şi ecosistemul extins de industrie şi investiţii. Food&Beverages Innovation Camp este conceput pentru a stimula colaborarea transnaţională, transferul de know-how şi crearea de soluţii scalabile în food innovation - de la produse şi concepte noi, până la optimizarea proceselor şi adoptarea tehnologiilor emergente.

Unul dintre cele mai puternice momente ale evenimentului îl constituie panelul de deschidere dedicat investiţiilor în food şi ospitalitate. Pe scenă se regăsesc unele dintre cele mai influente nume din antreprenoriatul românesc şi internaţional: Lorand Szarvadi, proprietarul Bavanyos Resort, activ în investiţii în real estate şi HoReCa; Răzvan Testa, partener fondator al Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii şi Răzvan Pirjol, consultant şi fost secretar de stat pentru turism, cu expertiză în dezvoltarea sustenabilă a destinaţiilor.

Li se alătură Tinu Sebeşanu, CEO al trend Hospitality, cu un portofoliu impresionant de investiţii în industria ospitalităţii; Dr. Raed Sarhan, fondator Azalea Ventures, investitor internaţional în startupuri creative şi foodtech; Radu Savopol, co-fondatorul 5 to go - cel mai extins lanţ de cafenele din România; Albert Davidoglu, CEO Macromex, lider în distribuţia de produse congelate; Radu Ţimiş Jr., CEO al Cris-Tim Group; Roxana Maricuţu, Deputy Head of Investment Promotion - Invest Hong Kong, specializată în atragerea de investiţii europene către pieţele asiatice; şi Marta Pogroszewska, COO al Bread Holdings Limited (UK), companie care deţine GAIL's Bakery - unul dintre cele mai inovatoare branduri de panificaţie din Marea Britanie.

Conform sursei, evenimentul marchează o premieră pentru industria locală: pentru prima dată într-un cadru profesional, se abordează deschis tema burnout-ului în ospitalitate, cu

intervenţii şi soluţii propuse de specialişti din psihologie, management operaţional şi leadership organizaţional.

Alături de investitori, sunt prezenţi şi unii dintre cei mai respectaţi chefi români care sunt, în

acelaşi timp, antreprenori de succes. Printre aceştia se numără Mihai Toader, cu o abordare

contemporană asupra fine casual dining; Nico Lontras, cunoscut pentru revalorizarea

gastronomiei româneşti; Alex Burcă, chef creativ cu experienţă internaţională; Roland Suciu, co-fondatorul Braseria Locală; Alex Petricean, premiat pentru proiectul NOUA, care explorează identitatea gastronomică locală; Oana Coantă, de la Bistro de l'Arte, promotoare a produselor de sezon; şi Ana Consulea, fondatoarea Zelateria, care a reinventat cofetăria românească modernă. Prezenţa lor aduce autenticitate şi profunzime campului, fiind implicaţi nu doar în sesiunile tematice, ci şi în experienţele culinare de seară.

Innovation Camp include sesiuni dedicate digitalizării proceselor în foodservice, scalării

prin modele de business centralizate, sustenabilităţii, comunicării de brand şi provocărilor legate de resursa umană. Workshopurile sunt susţinute de experţi în vânzări multichannel, bugetare, strategie, design operaţional şi cultură organizaţională.

"Ne dorim ca acest camp să devină un reper în Europa Centrală şi de Est pentru dezvoltarea de soluţii inovatoare în alimentaţie şi ospitalitate. România are potenţialul de a genera leadership regional în food innovation, iar acest eveniment confirmă capacitatea ecosistemului local de a se conecta la nivel internaţional," a declarat Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0625
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3994
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0415
Gram de aur (XAU)Gram de aur472.9221

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb