Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Forţele americane au primit ordin să părăsească nordul Siriei

I.A.
Internaţional /

Forţele americane au primit ordin să părăsească nordul Siriei

Cei aproximativ 1.000 de militari americani desfăşuraţi în nordul Siriei au primit ordinul de a părăsi această ţară, a declarat, luni, un ofricial american de rang înalt, care a solicitat anonimatul, pentru AFP.

"Noi executăm acest ordin", a declarat el, subliniind că această retragere vizează "toţi" militarii desfăşuraţi în Siria, "cu excepţia celor care se află la Al-Tanf", o bază aflată sub controlul a aproximativ 150 de militari americani în sudul Siriei, informează News.ro.

Secretarul american al Apărării Mark Esper a anunţat duminică faptul că Statele Unite urmează să retragă până la 1.000 de militari din nordul Siriei.

Însă el nu a spus în mod clar dacă aceştia urmează să părăsească definitiv ţara sau dacă se retrag doar din zonele de luptă între forţele turce şi kurde.

Forţele kurde sunt aliatele occidentalilor în lupta antijihadistă.

Donald Trump a avertizat, luni, că Statele Unite nu se vor angaja în alt război între nişte oameni care se luptă între ei de 200 de ani".

"Oamenii chiar cred cu adevărat că trebuie să intrăm într-un războii împotriva Turciei care este membră NATO? Războaiele fără sfârşit se vor termina", a scris el pe Twitter.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS