FORUM DE AFACERI ROMÂNIA - ŢĂRILE DIN GOLFIsărescu: Oportunităţile de investiţii, dincolo de imaginaţie

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii #Supliment Golf /

Mugur Isărescu: "România nu are nevoie neapărat de bani, ci de antreprenori".

Mugur Isărescu: "România nu are nevoie neapărat de bani, ci de antreprenori".

Oportunităţile de investiţii în ţara noastră sunt mai multe decât ne putem noi imagina, le-a spus Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, oamenilor de afaceri prezenţi, ieri, la "Forumul Consiliului de Cooperare al Golfului - România:

Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est", organizat de Forum Invest.

Din păcate, însă, nu suntem în stare să le exploatăm singuri şi nici măcar să ducem la bun sfârşit ceea ce începem.

Potrivit Guvernatorului BNR, România nu are nevoie neapărat de bani, ci de antreprenori, de proiecte viabile, de oameni care să le ducă la bun sfârşit: "Suntem o ţară cu multe proiecte neterminate. 40.000 de proiecte bugetare de investiţii sunt neterminate. Asta, după mine, spune totul".

Domnia sa a subliniat că România are o economie stabilă şi sănătoasă, pregătită să revină pe creştere.

"În prezent, economia românească este stabilizată şi este pregătită pentru un nou ciclu de creştere sustenabilă, o creştere pe care o dorim pe termen mai îndelungat bazat pe factori care să nu ducă la apariţia dezechilibrelor din trecut, ci la diminuarea lor", a spus Guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a precizat că deficitul extern s-a redus de la 12-14% în 2007-2008, la aproximativ 4-5% din PIB, sperând să se menţină în jurul acestei valori.

În opinia Guvernatorului, acesta este un deficit care poate fi finanţat chiar prin investiţii străine directe, la care se adaugă absorbţia fondurilor comunitare, acum destul de modestă.

"Următorul ciclu de creştere economică trebuie să fie bazat pe stimularea producţiei, să menţinem acest decalaj pozitiv arătat pe doi ani", a mai adăugat Guvernatorul, care spune că există o probabilitate mică ca dezechilibrele să revină, condiţionat însă şi de politicile economice corecte.

Banca Naţională a României prog-nozează o creştere economică de 1,5% în 2011 şi de 4-5 % în anul 2012.

Inflaţie sub 4%

Mai mult de jumătate din inflaţia de anul trecut (8%) este de natură fis-cală, din cauza creşterii accizelor şi TVA, a declarat, ieri, Mugur Isăres-cu, care estimează o scădere a ratei inflaţiei sub 4% la finalul anului 2011: "În România, inflaţia are o componentă structurală şi scade des-tul de greu. Economia s-a deschis şi are tendinţa să ia lucrurile nefavorabile din exterior şi să le transpună. Mai greu cu lucrurile favorabile, acolo avem inerţie".

BNR va avea o misiune dificilă în menţinerea sub control a inflaţiei în acest an, domnul Isărescu menţionând două necunoscute: creşterea preţului alimentelor şi evoluţia preţului ţiţeiului.

"O creştere în continuare a preţului la petrol va duce la presiuni inflaţioniste suplimentare. Mizez pe faptul că Arabia Saudită are capacităţi excedentare de trei ori mai mari decât ale Libiei şi că le va pune în funcţiune. Există, astfel, probabilitatea unei reveniri a cotaţiilor sub 100 de dolari pe baril, probabil spre 80 de dolari dacă acesta se va dovedi preţul de echilibru", a mai spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a adăugat că motivaţia majorării preţului la combustibili din cauza cursului a dispărut, pentru că de la începutul anului leul s-a apreciat cu 7% în raport cu dolarul.

De la începutul anului companiile petroliere din România au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile au urcat în medie cu 3,5%. Acestea explică de cele mai multe ori creşterile preţurilor carburanţilor prin evoluţia cotaţiilor internaţionale ale petrolului şi a competiţiei de pe piaţa internă.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţurile au fost majorate cu 13%.

Forumul Economic CCG - România - Bucureşti: Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe /MAE/, în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri /MECMA/, Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) şi sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României, în perioada 8-10 martie, la Bucureşti.

Mugur Isărescu: Legislaţia în domeniul agriculturii trebuie îmbunătăţită 

Legislaţia din domeniul agriculturii trebuie îmbunătăţită şi trebuie să încurajeze comasarea şi formarea unor ferme eficiente care să nu aibă neapărat minimul de 100 ha de teren arabil, a mai declarat Mugur Isărescu.

Domnia sa a adăugat că numai aşa investitorii şi băncile vor fi dispuşi să finanţeze sectorul agricol.

În ocazia "Forumului Economic CCG - România - Bucureşti: Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est", ziarul "BURSA" a editat suplimentul "Golf", care poate fi consultat pe www.bursa.ro.

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Toata stima pt dl Isarescu, sunt un fan :) inca 200 ca el si romania ajunge franta europei

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  BNR si Isareascu au distrus IMM-urile prin mentinerea dob. de ref. si a leului la cote nereala (sus) ...leul sus = adio exporturi; dobinda de ref. sus = adio finantare.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Domnia sa a subliniat că România are o economie stabilă şi sănătoasă, pregătită să revină pe creştere

   Mie imi vine sa rad la asemenea remarci 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Domnul Iarescu vine cu ,,probe,,concrete depre realitatea economica a Romaniei,insa infuzia de antreprenori,atat de necesara reabilitarii noastre ,va exista deocamdata numai in creuzetul imaginatiei.......

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Provides payday loans up to $1,000, which customers can gain the next trade day. usaloansreviews

  They also put forward brokered installment loans up to $2,400, a savings program and access to uninhibited monetary tools. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  krama credit log in

   

  Teen sites Video 

  Teen sites Teen sites 17 Apps and Websites Kids Are Heading to After Facebook Gone are the days of Facebook as a one-stop shop for all social-networking needs. While it may seem more complicated to post photos on Instagram, share casual moments on Snapchat, text on WhatsApp, and check your Twitter feed throughout the day, tweens and teens love the variety. You don’t need to know the ins and outs of all the apps, sites, and terms that are “hot” right now (and frankly, if you did, they wouldn’t be trendy anymore). But knowing the basics — what they are, ... The post Teen sites Video appeared first on Cars. 

   

  France Business  

  show cause letter 

  bdo cash card reload 

  heroine trisha bathroom 

  smartass 

  is animal behavior college

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS