Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Fostul şef al Transelectrica, reţinut de procurorii Parchetului General

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie /

Marius Caraşol este acuzat de falsificarea diplomei de licenţă În baza documentului falsificat el a putut să ocupe funcţia de preşedinte al Transelectrica Prejudiciul estimat se ridică la peste 460.000 lei 

Marius Dănuţ Caraşol, fostul director al companiei naţionale Transelectrica, a fost reţinut, ieri, de procurorii Parchetului General. El este învinuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de licenţă, necesară pentru a ocupa funcţia de preşedinte al companiei de stat. Procurorii au pus sechestru pe un cont bancar şi pe două imobile ale lui Caraşol, pentru recuperarea prejudiciului de 460.000 de lei. Totodată au solicitat Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti arestarea preventivă a inculpatului.

Marius Dănuţ Caraşol, şeful Directoratului Transelectrica, şi-a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce a terminat în 2005 Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Marius Dănuţ Caraşol, fostul şef al Transelectrica, a fost audiat, ieri, de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot ieri, oamenii legii au efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul declarat al lui Caraşol şi la alte imobile deţinute de acesta pentru ridicarea de noi documente relevante cauzei penale aflate în cercetare.

Prejudiciul estimat de procurori este de peste 460.000 lei, sumă cu care Transelectrica s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Amintim că reprezentanţii conducerii companiei naţionale Transelectrica anunţau în luna septembrie că vor depune plângere penală împotriva fostului preşedinte Marius-Dănuţ Caraşol, revocat din funcţie după ce s-a aflat că şi-ar fi falsificat CV-ul şi documentele care atestau efectuarea studiilor superioare.

Revocarea lui Caraşol a avut loc în contextul în care mai multe publicaţii au relatat că acesta a susţinut că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti. Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii Bucureşti, fost ministru al Educaţiei Naţionale, a precizat că Marius Caraşol a fost student în cadrul universităţii, dar nu şi-a finalizat studiile şi că diploma de licenţă pe baza căruia acesta a ocupat funcţia de preşedinte al Transelectrica este falsă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS