FOTBAL UNICATSpecial Olympics, argint pentru fotbaliştii tricolori

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 9 august

Special Olympics, argint pentru fotbaliştii tricolori

Există competiţii în care fotbaliştii tricolori cuceresc medalii. Detroit a găzduit timp de o săptămână peste 300 de sportivi cu şi fără dizabilităţi intelectuale, din 21 de ţări, la competiţia Cupa de Fotbal Unificat Special Olympics, eveniment desfăşurat după standardele FIFA. Campioana turneului diviziei I la fotbal masculin a fost Special Olympics Jamaica şi la fotbal feminin - echipa Special Olympics Guatemala. Echipa de fotbal masculin a Special Olympics România (SOR) formată din 15 jucători s-a întors cu o medalie de argint. Formaţia noastră a concurat în grupa B, alături de Paraguay, Singapore, Arabia Saudită şi Jamaica şi a intrat, după cele 4 meciuri disputate, în divizia a II-a, unde a jucat finala cu Arabia Saudită. Cei 15 jucători (9 cu dizabilităţi intelectuale şi 6 fără dizabilităţi) au fost coordonaţi de antrenorii: Imilian Şerbănică, Gheorghe Constantin şi Cornel Sava. Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics România şi conducătorul delegaţieia declarat: "La capătul unei foarte disputate competiţii fotbalistice de anvergură mondială, echipa Special Olympics România a obţinut medaliile de argint ocupând un merituos loc 2 în grupa a II-a a întrecerii desfăşurate la Detroit, Michigan. Dincolo de medalii şi locul ocupat contează şi prietenia care s-a sudat între sportivi şi parteneri, care au luptat meci de meci pentru victorie în spirit de fair play. Mulţumim gazdelor pentru ospitalitatea şi organizarea desăvârşite, pentru experienţele culturale de neuitat şi suporterilor din întreaga lume pentru susţinere!"

Un obiectiv principal al Cupei de Fotbal Unificat Special Olympics, Detroit 2022 a fost colaborarea cu cluburile profesioniste de fotbal, fundaţiile acestora şi Federaţiile de Fotbal pentru a sprijini incluziunea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi dezvoltarea sportului unificat. La nivel global, peste 885.000 de sportivi Special Olympics şi parteneri (sportivi fără dizabilităţi intelectuale) concurează la fotbal.

Programul Special Olympics Unified Sports (Sporturi Unificate) reuneşte sportivi cu şi fără dizabilităţi intelectuale care joacă în aceeaşi echipă, demonstrând că antrenându-se şi concurând împreună se distrug barierele şi în cele din urmă se creează comunităţi incluzive.

Pe parcursul turneului de la Detroit, echipa noastră a avut parte, alături de celelalte delegaţii, şi de alte experienţe: evaluări medicale în cadrul programului Healthy Athletes, Ziua Culturală de la Detroit, o cină oficială pe un vas de croazieră oferită de partenerii de la Lions Clubs International şi urmărirea unui meci de baseball cu Chicago Tigers pe stadionul Tigers.Fondată în 1968, Special Olympics este o mişcare globală ce are scopul de a pune capăt discriminării împotriva persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, care încurajează acceptarea tuturor oamenilor prin puterea sportului şi a pregătirii în educaţie, sănătate şi leadership.

Cu peste şase milioane de sportivi şi parteneri ai Sportului Unificat Special Olympics în peste 190 de ţări şi teritorii şi peste un milion de antrenori şi voluntari, Special Olympics oferă peste 30 de sporturi de tip olimpic şi peste 100.000 de jocuri şi competiţii în fiecare an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro