FP a răscumpărat acţiuni de 3,4 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 3 octombrie 2014

Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat acţiuni în valoare de 3,4 milioane de lei în prima zi din cadrul celui de-al patrulea program de achiziţii, în care compania vizează cumpărarea de titluri reprezentând până la 7,97% din capital.

Compania a plătit 3,25 milioane de lei pentru a cumpăra de pe bursă 3,4 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 0,027% din numărul total de titluri.

Achiziţiile au avut loc la un preţ de 0,9556 lei/acţiune, se arată într-un anunţ transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti.

Fondul Proprietatea a anunţat marţi seara că începe de miercuri să răscumpere acţiuni în cadrul celui de-al patrulea program de achiziţii de titluri proprii, aprobat de acţionari în aprilie, după ce a primit avizul ASF pentru anularea unui pachet de titluri preluate într-o rundă anterioară de achiziţii.

Limitele de preţ pentru achiziţionarea acţiunilor în cadrul celui de-al patrulea program sunt de minim 0,2 lei/acţiune şi maxim 2 lei/acţiune.

Programul de răscumpărare poate fi desfăşurat până la data de 27 noiembrie 2015. Cea de-a patra rundă de achiziţii vizează un număr de maxim 990.855.616 acţiuni, reprezentând 7,97% din capital.

Programele de răscumpărare de acţiuni fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net şi preţul acţiunilor, în prezent la circa 25%.

Fondul Proprietatea a anunţat marţi că a selectat SSIF Raiffeisen Capital & Investment pentru furnizarea de servicii în cadrul celui de-al patrulea program de răscumpărare şi a informat că va lua în considerare o ofertă publică de cumpărare pentru accelerarea acestuia.

Compania a anunţat, luni, după închiderea pieţei, că a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de acţiuni proprii cumpărate în cadrul celui de-al doilea program de răscumpărare şi că va iniţia în câteva zile al patrulea program de achiziţie de titluri.

Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde de acţiuni preluat prin al doilea program de răscumpărare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului.

Societatea nu poate deţine mai mult de 10% din acţiunile proprii şi avea nevoie de decizia ASF pentru putea începe achiziţiile prin programul al patrulea.

Acţionarii Fondul Proprietatea au aprobat săptămâna trecută reducerea capitalului social subscris ca urmare a anulării unui număr de 252.858.056 acţiuni proprii dobândite de către societate în cadrul celui de-al treilea program de achiziţie de titluri proprii, în perioada martie 2014 - iulie 2014, potrivit Mediafax. Această decizie va avea nevoie de avizul ASF, la fel ca în cazul titlurilor anulate după ce au fost cumpărate prin programul al doilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb