Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

FP a răscumpărat acţiuni de 3,4 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat acţiuni în valoare de 3,4 milioane de lei în prima zi din cadrul celui de-al patrulea program de achiziţii, în care compania vizează cumpărarea de titluri reprezentând până la 7,97% din capital.

Compania a plătit 3,25 milioane de lei pentru a cumpăra de pe bursă 3,4 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 0,027% din numărul total de titluri.

Achiziţiile au avut loc la un preţ de 0,9556 lei/acţiune, se arată într-un anunţ transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti.

Fondul Proprietatea a anunţat marţi seara că începe de miercuri să răscumpere acţiuni în cadrul celui de-al patrulea program de achiziţii de titluri proprii, aprobat de acţionari în aprilie, după ce a primit avizul ASF pentru anularea unui pachet de titluri preluate într-o rundă anterioară de achiziţii.

Limitele de preţ pentru achiziţionarea acţiunilor în cadrul celui de-al patrulea program sunt de minim 0,2 lei/acţiune şi maxim 2 lei/acţiune.

Programul de răscumpărare poate fi desfăşurat până la data de 27 noiembrie 2015. Cea de-a patra rundă de achiziţii vizează un număr de maxim 990.855.616 acţiuni, reprezentând 7,97% din capital.

Programele de răscumpărare de acţiuni fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net şi preţul acţiunilor, în prezent la circa 25%.

Fondul Proprietatea a anunţat marţi că a selectat SSIF Raiffeisen Capital & Investment pentru furnizarea de servicii în cadrul celui de-al patrulea program de răscumpărare şi a informat că va lua în considerare o ofertă publică de cumpărare pentru accelerarea acestuia.

Compania a anunţat, luni, după închiderea pieţei, că a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de acţiuni proprii cumpărate în cadrul celui de-al doilea program de răscumpărare şi că va iniţia în câteva zile al patrulea program de achiziţie de titluri.

Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde de acţiuni preluat prin al doilea program de răscumpărare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului.

Societatea nu poate deţine mai mult de 10% din acţiunile proprii şi avea nevoie de decizia ASF pentru putea începe achiziţiile prin programul al patrulea.

Acţionarii Fondul Proprietatea au aprobat săptămâna trecută reducerea capitalului social subscris ca urmare a anulării unui număr de 252.858.056 acţiuni proprii dobândite de către societate în cadrul celui de-al treilea program de achiziţie de titluri proprii, în perioada martie 2014 - iulie 2014, potrivit Mediafax. Această decizie va avea nevoie de avizul ASF, la fel ca în cazul titlurilor anulate după ce au fost cumpărate prin programul al doilea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS