"France Telecom" şi-ar putea vinde operaţiunile din România

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania analizează mai multe portofolii din Europa 

"France Telecom" SA, cel mai mare operator de telefonie din Franţa, care deţine "Orange" România, ar putea vinde unele operaţiuni de amploare mai mică din Europa, în contextul încetinirii creşterii din regiune.

Gervais Pellissier, directorul financiar al companiei, a declarat ieri, într-o teleconferinţă, că societatea îşi analizează portofoliul european, iar în afară de Franţa, Polonia şi Spania, sunt luate în vizor toate operaţiunile de pe continent. Vor fi examinate, astfel, oportunităţile de consolidare şi o eventuală vânzare a operaţiunilor.

Directorul executiv al companiei, Stephane Richard, analizează viitorul operaţiunilor din ţări precum Aus-tria, Belgia şi România, în condiţiile în care creşterea din aceste ţări lasă de dorit, iar cea din Africa şi Orientul Mijlociu explodează. Vânzările "France Telecom" pe pieţele europene mici au crescut cu numai 1,2% în primul trimestru al acestui an, faţă de un avans de 5,8% în Africa şi Orientul Mijlociu, excluzând Egiptul.

Profitul "France Telecom" înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări a scăzut cu 1,3% în trimestrul întâi din 2011, la 3,73 miliarde euro (5,5 miliarde dolari), conform anunţului făcut, ieri, de companie. Analiştii estimau 3,72 miliarde euro.

Vânzările operatorului de telefonie au fost conforme aşteptărilor: 11,2 miliarde euro, faţă de 10,96 miliarde euro în trimestrul întâi din 2010.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS