Franţa a lansat un plan naţional de economisire a energiei

F.D.
Internaţional / 7 octombrie 2022

Franţa a lansat un plan naţional de economisire a energiei

Franţa a lansat joi un plan naţional de economisire a energiei, mizând pe un impuls pentru a stinge luminile şi a coborî temperaturile în termostate pentru a evita întreruperile de curent şi de gaze în timpul iernii, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Deşi ţara este mai puţin dependentă de gazele ruseşto decât vecinii săidin est, cum ar fi Germania, producţia de energie nucleară franceză a scăzut pe măsură ce sectorul se luptă să repună în funcţiune mai multe dintre reactoarele sale vechi , aflate în întreţinere forţată.

Guvernul şi-a stabilit obiectivul de a reduce consumul de energie al Franţei cu 10% până în 2024, faţă de nivelurile din 2019, un prim pas într-un plan pe termen mai lung de a deveni neutră în privinţa emisiilor de carbon prin reducerea consumului de energie cu 40% până în 2050.

"Acţiunea noastră comună ne va permite să evităm să luăm mai multe măsuri obligatorii", a declarat ministrul Energiei, Agnes Pannier-Runacher, în timp ce prezenta planul.

În conformitate cu planul amplu, guvernul ar da exemplu, inclusiv prin aplicarea unei limite de temperatură de 19 grade Celsius în clădirile publice şi scăderea acesteia la 18 grade Celsius în zilele în care reţeaua este suprasolicitată.

Printre alte măsuri, statul va reduce şi consumul de apă caldă în toalete, va încuraja munca de acasă, iar funcţionarii publici care conduc vehicule guvernamentale vor fi obligaţi să-şi limiteze viteza la 110 kilometri pe oră.

Între timp, 30 din cele mai mari 40 de companii din Franţa s-au angajat să reducă consumul de energie prin stingerea luminilor în clădirile nefolosite, limitând în acelaşi timp încălzirea şi aerul condiţionat.

Pannier-Runacher a spus că aproape 800 de milioane de euro au fost rezervate pentru a ajuta oamenii să-şi reducă consumul de energie, inclusiv subvenţii de până la 9.000 de euro per gospodărie pentru a trece de la boilere pe gaze la pompe de căldură mai eficiente din punct de vedere energetic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si Franta bate joc de populatie,

    bravo 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb