Franţa a vaccinat 10 milioane de persoane împotriva COVID-19

S.B.
Internaţional / 08 aprilie

Franţa a vaccinat 10 milioane de persoane împotriva COVID-19

Franţa a depăşit joi pragul vaccinării a zece milioane de persoane cu prima doză de vaccin împotriva covid-19, a anunţat premierul francez Jean Castex, informează news.ro.

Franţa "tocmai a depăşit zece milioane de persoane vaccinate cu o primă doză (de vaccin anticovid), ceea ce înseamnă că suntem în avans cu o săptămână faţă de obiectivul pe care l-am stabilit eu. Este o performanţă bună Franţa vaccinează mult", şi-aexprimat satisfacţia şeful Guvernului.

"Acest lucru se datorează (...) tuturor celor care se află şapte zile din şapte în serviciul acestei mari cauze naţionale care se numeşte vaccinare şi care ne ve permite să ieşim din această criză", a declarat Jean Castex în urma unei vizite la un centru de vaccinare în Nogent-sur-Marne, la est de Paris.

Guvernul a stabilit drept obiectiv vaccinarea cu cel puţin cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 a zece milioane de persoane până la jumătatea lui aprilie.

Într-un ritm zilnic de 200.000-300.000 de vaccinări, acest obiectiv a fost atins cu câteva zile mai înainte.

Executivul franez preconizează vaccinarea a 20 de milioane de persoane până la jumătatea lui mai.

"Avem acum obiectivul de 20 de milioane (de vaccinări cu o primă doză) şi nu mă îndoiesc de faptul că mulţumită unei mobilizări generale îl vom atinge", a dat asigurări joi Jean Castex.

În centrul de vaccinare vizitat, premierul francez a discutat cu un medic despre vaccinul AstraZeneca-Oxford care provoacă reticenţă, din cauza formării unor chaaguri de sânge, un efect secundar rar.

"Sunteţi cel mai bine plasat să învingeţi reticenţele, să le explicaţi pacienţilor dumneavoastră şi să-i convingeţi" cu privire la AstraZeneca, i-a spus Castex medicului.

"Este ceea ce facem", i-a răspuns medicul, care consideră "infim" numărul de tromboze în urma vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, în comparaţie cu trombozele în rândul populaţiei generale, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro