FRANŢA:Michel Barnier susţinut pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

I.I.
Internaţional /

Michel Barnier (Sursa foto: Twitter)

Michel Barnier (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele francez Emmanuel Macron consideră că negociatorul-şef al UE cu privire la Brexit, Michel Barnier, ar trebui să fie luat în considerare pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, relatează Politico.

"Fără îndoială, Michel Barnier este un om cu calităţi grozave şi a demonstrat acest lucru în felul în care a negociat cu britanicii", a declarat Maron pentru ziarul belgian Le Soir.

Macron a fost întrebat dacă îl va susţine pe francez: "El este unul dintre liderii europeni care au calităţile necesare şi pot fi pe lista (candidaţilor)".

Totuşi, Macron nu şi-a exprimat susţinerea totală faţă de Barnier. În schimb el a oferit ceea ce consideră a fi "cele mai importante criterii" pentru următorul preşedinte al Comisiei, printre care şi "experienţa la cel mai înalt nivel guvernamental sau la nivelul Comisiei Europene".

Astfel de criterii l-ar elimina pe Manfred Weber, principalul candidat al Partidului Popular European, cel care nu a deţinut niciodată o astfel de funcţie.

Sistemul "spitzenkandidat", folosit o singură dată în 2014, prevede ca Consiliul European să nominalizeze candidatul al cărui partid a obţinut cele mai multe voturi în alegerile europarlamentare. Însă Consiliul European a informat deja că nu există o obligativitate legală privind acest proces, lucru subliniat şi de Macron.

"Nu mă simt obligat de sistemul Spitzenkandidaten. Există lideri printre aceşti candidaţi care au calităţile la care m-am referit. Există de asemenea lideri din Consiliu care ar putea fi pretendenţi la preşedinţia Comisiei", a afirmat preşedintele francez.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS