FT: Christine Lagarde nu vrea să conducă nici BCE, nici Comisia Europeană

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

FT: Christine Lagarde nu vrea să conducă nici BCE, nici Comisia Europeană

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a exclus implicarea sa în cursa pentru obţinerea unei funcţii importante în Europa, anul viitor, spunând că vrea, mai degrabă, să se concentreze pe actualul său loc de muncă în loc să conducă Banca Centrală Europeană (BCE) sau Comisia Europeană (CE), transmite Financial Times (FT), conform Agerpres.

Christine Lagarde a declarat că este "puţin supărată şi nemulţumită" din cauza speculaţiilor privind persoanele care îi vor succeda preşedintelui CE Jean-Claude Juncker şi şefului BCE Mario Draghi, având în vedere că este unul dintre candidaţi şi este "susţinut aşa şi aşa".

"Nu, nu, nu... nu sunt interesată de nicio funcţie în cadrul BCE sau CE. Am o slujbă foarte importantă aici pe care vreau să o fac şi nu voi părăsi această corabie minunată când s-ar putea confrunta cu turbulenţe", a explicat şeful FMI.

Europa se pregăteşte pentru a schimbări semnificative în conducerile principalelor sale instituţii anul viitor.

Pe fondul sporirii speculaţiilor la Bruxelles, Christine Lagarde este văzută ca un posibil contracandidat pentru a-i înlocui pe Jean-Claude Juncker sau pe Mario Draghi, chiar dacă nu are experienţă în conducerea unei bănci centrale.

În perioadele în care a fost ministru de finanţe în Franţa şi director general al Fondului Monetar Internaţional, Lagarde a construit o relaţie strânsă cu cancelarul german Angela Merkel, care ar fi întrebat-o în 2014 dacă nu ar fi interesată de o poziţie la vârf în cadrul CE, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Alte surse spun că Lagarde, care a fost în Guvernul de centru-dreapta al lui Nicolas Sarkozy, ar putea să nu obţină sprijinul politic al actualului preşedinte francez Emmanuel Macron.

Alţi candidaţi la şefia CE sunt: Manfred Weber (liderul grupului Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European), Alex Stubb (fost premier finlandez) şi Michel Barnier (negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit).

Doi francezi concurează pentru funcţia de preşedinte la Banca Centrală Europeană: Benoît Coeure (membru al Consiliului guvernatorilor BCE) şi François Villeroy de Galhau (şeful Băncii Centrale a Franţei). Alţi candidaţi sunt Klaas Knot (guvernatorul Băncii Centrale a Olandei) şi Philip Lane (preşedintele Băncii Centrale a Irlandei).

Christine Lagarde conduce FMI din 2011 şi din 2016 beneficiază de al doilea mandat în fruntea instituţiei financiare internaţionale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS