Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

FT: Marile bănci europene de investiţii şi-au redus masiv activele din SUA

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

În trei ani, tăierile au cumulat 280 de miliarde de dolari

Cele mai mari patru bănci de inves­tiţii din Europa au redus active în valoare de 280 de miliarde de dolari de la principalele lor divizii de piaţă de capital din SUA, în ultimii trei ani, informează ft.com.

Schimbarea dramatică operată în activităţile americane ale Deutsche Bank, Credit Suisse, UBS şi Barclays arată modul în care băncile răspund provocărilor cronice de rentabilitate din ţară.

Începând cu anul 2016, marile bănci străine au fost nevoite să mute majoritatea operaţiunilor subsidiarelor din SUA în entităţi de tip intermediate holding company (IHC), care sunt capitalizate independent şi supuse testelor de stres privind capacitatea lor de a rezis­ta la crize viitoare.

Cele patru bănci europene şi-au redus activele din IHC-uri cu mai mult de 34% din 2016 până acum. În acelaşi timp, valoarea capitalului din IHC-uri a crescut în medie cu aproape 12%. Combinaţia dintre capitalurile proprii mai mari şi activele în declin afectează în continuare randamentul băncilor, potrivit FT.

O parte din reducerea activelor provine de la bănci care şi-au diminuat prezenţa în SUA, dar o mare parte din acest proces este rezultatul mutării activelor în alte entităţi, conform sursei citate. Aceasta menţionează că activele deţinute de băncile în cauză în sucursalele americane, care se bazează pe capitalul societăţilor-mamă şi sunt supuse unor reglementări mai uşoare din SUA, au crescut în aceeaşi perioadă.

Tendinţa de scădere a activelor este foarte evidentă la Deutsche Bank, care şi-a redus activele în IHC de la 203 miliarde de dolari în 2016 la 116,7 miliarde de dolari în 2019.

Însă, banca germană şi-a crescut capitalurile proprii de la 10,9 miliarde de dolari în septembrie 2016 la 13,5 miliarde de dolari anul acesta. Activele sucursalei principale a Deutsche Bank din SUA au crescut cu 45 de miliarde de dolari, la 175 de miliarde de dolari în perioada menţionată.

Înainte de regimul IHC, Deutsche Bank a fost criticată pentru că a folosit structuri americane complexe pentru a-şi conduce afacerile de pe Wall Street fără niciun capital de rezervă.

Activele deţinute de Credit Suisse în IHC s-au diminuat cu 47% (105 miliarde de dolari) din 2016. Până în prezent, Credit Suisse şi-a redus capitalul din IHC cu numai 2,5 miliarde de dolari, dar unele surse citate de ft.com spun că banca elveţiană "lucrează la diminuarea acestuia pe viitor".

În cazul băncii britanice Barclays, activele IHC au scăzut cu 61 de miliarde de dolari în cei trei ani. Aceasta este mai angajată pe piaţa SUA faţă de unii rivali străini, în parte datorită achiziţiei operaţiunilor Lehman Brothers după criza financairă din 2008.

UBS, care deja a făcut tăieri majore pe segmentul de trading din SUA înainte să intre în vigoare noile structuri, a raportat cea mai mică reducere a activelor IHC în perioada 2016-2019, adică de numai 25 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie