Fundaţia Vodafone România finanţează cu 5 milioane de lei renovarea şi dotarea secţiilor de neonatologie

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai

Fundaţia Vodafone România finanţează cu 5 milioane de lei renovarea şi dotarea secţiilor de neonatologie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: "Am alocat din PNRR 80 de milioane de euro pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă destinate nou-născuţilor"

Fundaţia Vodafone România lansează "Fondul Viaţă pentru Nou-Născuţi", o linie de finanţare în valoare de cinci milioane de lei destinată renovării, modernizării şi dotării cu echipamente medicale a compartimentelor şi secţiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga ţară.

Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unităţi medicale, fundaţia anunţă şi o campanie publică de strângere de fonduri. Iniţiativa Fundaţiei Vodafone România se adresează pe de o parte organizaţiilor neguvernamentale cu experienţă în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte şi pe de altă parte cetăţenilor şi companiilor care pot redirecţiona impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face şi donaţii prin SMS.

Perioada de înscriere a proiectelor ONG-urilor este 20 mai - 9 iulie. După această perioadă, propunerile vor fi evaluate de un juriu, iar cele câştigătoare vor fi anunţate pe 1 octombrie.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, prezentă la evenimentul online de lansare a acestei iniţiative, a declarat: "Reducerea mortalităţii infantile este una dintre cele mai stringente nevoi pentru care Ministerul Sănătăţii s-a angajat să aloce fonduri prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Am semnat un parteneriat cu Fundaţia Vodafone şi împreună vom analiza nevoile din maternităţile din România, urmând ca apoi să ne plănuim investiţiile într-un mod complementar astfel încât să ajungem acolo unde este cea mai mare nevoie. Din PNRR am alocat 80 de milioane de euro pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă destinate nou-născuţilor, am făcut o specificare mai generală cu privire la destinaţia acestor investiţii, aşa încât pe măsură ce primim informaţiile din teritoriu să reuşim să punem accent acolo unde este nevoia mai mare. De asemenea, avem în derulare contracte pentru dotările cu incubatoare şi, probabil, acestea vor fi livrate în 2021, procedurile de achiziţii fiind deschise. În plus, pentru că digitalizarea este una dintre priorităţi, am alocat în PNRR o sumă consistentă pentru componenta de e-health şi telemedicină. Dacă vrem să ţinem pasul cu tehnologia, trebuie să investim în aceste soluţii".

La rândul său, Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România, a spus: "Sunt mai bine de opt ani de când Fundaţia Vodafone România a început lupta pentru şansa la viaţă a celor mai vulnerabili membri ai societăţii. În continuare, România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile, aproape dublă faţă de media ţărilor Uniunii Europene. Ne propunem să facem mai mult. Suntem convinşi că împreună cu donatorii şi sponsorii care se vor alătura demersului nostru, cu societatea civilă, cu autorităţile, cu administratorii spitalelor, putem schimba statisticile şi putem da tuturor nou-născuţilor prematur sau cu afecţiuni medicale severe şansa să fie trataţi în unităţi spitaliceşti dotate corespunzător".

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 - decembrie 2022.

Până acum, Fundaţia Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea şi apoi extinderea Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului "Marie Sklodowska Curie" şi în modernizarea secţiei cu acelaşi nume din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Constanţa. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei de telefonie, înfiinţată în 1998.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro