Revista BURSA Construcţiilor

GABRIEL ALDEA, INTERCAPITAL INVEST: "Maximul atins de FP confirmă trendul ascendent pe care se înscrie preţul acţiunilor"

Gabriela Mărăcineanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 20 august 2014

"Maximul atins de FP confirmă trendul ascendent pe care se înscrie preţul acţiunilor"

Cotaţia acţiunilor Fondului Proprietatea (FP) a închis şedinţa de ieri la maximul istoric de 0,8750 lei/unitate, pe care îl atinsese şi pe parcursul şedinţei de luni.

Gabriel Aldea, director general adjunct în cadrul Intercapital Invest, este de părere că depăşirea maximului anterior confirmă trendul ascendent pe care se înscrie preţul acţiunilor Fondului. "Aceasta este o confirmare că tendinţa acţiunii este una de creştere", spune domnia sa.

Gabriel Aldea mai adaugă: "Piaţa, în ansamblu, a evoluat într-un trend ascendent, în ultima perioadă. Au fost, probabil, intrări de bani şi acest lucru s-a văzut în creşterea cotaţiilor. Intrările de bani nu se fac pe un anumit simbol, se fac pe mai multe companii, una dintre ele fiind FP".

Potrivit domniei sale, luni, cererea de acţiuni FP a fost mai mare, ceea ce a determinat creşterea preţului şi atingerea unui nou maxim.

Domnia sa pune interesul investitorilor pentru titlurile Fondului pe seama a trei factori: o eventuală listare la Bursa de la Londra, un nou program de răscumpărare, care va începe în toamnă, şi faptul că FP are disponibile importante cantităţi de bani din vânzarea participaţiilor la Transelectrica, Romgaz şi din încasarea de dividende.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani, exclude listarea la Londra ca factor ce ar fi putut determina creşterea cotaţiei acţiunilor FP. Domnia sa apreciază că evoluţia pozitivă a preţului titlurilor Fondului are la bază rezultatele bune pe primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2013.

De asemenea, Murgoci consideră că "politica foarte apropiată faţă de acţionari (dividendele acordate, returnările de capital) a determinat investitorii să intre destul de agresiv pe acţiunile acestui emitent".

Fondul Proprietatea a încheiat primul semestru cu un profit net de 1,0545 miliarde lei, de peste două ori mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut (514,6 milioane lei).

Acţunile FP au încheiat şedinţa de tranzacţioare de ieri în creştere cu 0,11% faţă de ziua precedentă, la preţul maxim de la listare până în prezent, de 0,8750 lei/unitate. Ieri, au fost realizate două tranzacţii de tip "deal" cu un volum de 19.886.800 acţiuni FP, reprezentând circa 0,15% din capitalul social al fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro