Gabriela Firea: În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o "Cenuşăreasă"

A.F.
Politică / 22 mai

Gabriela Firea: În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o "Cenuşăreasă"

Candidata PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea, prezintă miercuri priorităţile sale în domeniul cultural, arătând că va finaliza construcţia Arenei Polivalente - o sală multifuncţională cu capacitate de 20.000 de locuri, conform news.ro. Ea precizeaă că e nevoie de un nou teatru de copii, de modernizarea Circului Metropolitan dar şi de o nouă Sală de Concerte - Filarmonică. Firea mai spune că se va implica în susţinerea financiară a artiştilor independenţi şi a teatrelor independente pentru a da o şansă de afirmare unei noi generaţii de aur a teatrului românesc.

"Micul Paris" trebuie să renască. Capitala are nevoie de cultură, în toate formele ei: teatre, muzee, săli de spectacole, artişti independenţi şi multe altele. Elevii şi studenţii să poată merge gratuit la muzeele Municipalităţii. În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o "Cenuşăreasă". S-au tăiat bugetele, s-au anulat spectacolele şi aproape s-au închis centre culturale. Un adevărat asalt împotriva artei. Nu mai vorbim că nici până acum posturile directorilor de teatre nu au fost scoase la concurs şi s-au depăşit toate termenele legale", spune Gabriela Firea pe Facebook.

Ea arată că în domeniul Culturii, are în vedere un proiect ambiţios.

"În primul rând, finalizăm construcţia Arenei Polivalente - o sală multifuncţională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât şi competiţii sportive de talie europeană. De asemenea, ar fi foarte important pentru Capitala României în care se află cele mai multe teatre, care intră periodic în reparaţii şi modernizări, să existe un Teatru Temporar - pentru relocarea spectacolelor pe durata lucrărilor de reabilitare", spune candidata PSD la Primăria Capitalei.

Firea arată că se va implica în susţinerea financiară a artiştilor independenţi şi a teatrelor independente pentru a da o şansă de afirmare unei noi generaţii de aur a teatrului românesc.

"Cred de asemenea că e nevoie de un nou teatru de copii, dar şi pentru adolescenţi, de modernizarea Circului Metropolitan şi de o nouă Sală de Concerte - Filarmonică. Ca în marile capitale europene, voi susţine accesul gratuit al elevilor şi studenţilor la muzee. Toate acestea pot contribui, alături de multe alte programe şi activităţi, la promovarea culturală şi turistică a Bucureştiului", mai spune Firea.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. ne hartuieste zilnic si temeinic

  o sa ne cumpere carpete cu Rapirea din serai

  Orasul nu are apa calda, caldura, oamenii efectiv "stau" si pierd "ani" intregi in trafic si ea se gandeste la cultura. BRAVO!!!!!!

  1. sa vezi cand creste somajul ce liber e si bucuresti si cluj si constanta si brasov...plus ca o sa adaugi si demografic crash.

   s c c r e t 

  Stai ca acum publica Firea niste carti sa ne culturalizeze !

  1. Cultura uneste si creeaza si locuri de munca. Lipsa ei a dus la agresivitate...mai multa cultura nu strica nimanui.Sufletul e fericit doar cand gusta arta...

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb