GALA BURSA 2019Ziarul BURSA ca vietate

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising /

Ziarul BURSA ca vietate
MAKE

"Bine, bine, dar cu ce ră­mânem din evenimentul ăsta?", m-a în­trebat un tânăr, către sfârşitul Galei BURSA 2019, de joi seara, de la Palatul Parlamentului, cu aerul zâmbitor că ştie că mă încurcă.

Dar, eram pregătit.

Nu eram pregătit pentru ocazia asta, iar întrebarea m-a surprins; dar eram pregătit, pentru că, în general, cam ştiu ce fac şi de ce fac ce fac, dincolo de faptul că dezvolt o afacere.

I-am răspuns:

"Tot anul, stăm în centrul mediului de afaceri şi împrăştiem informaţii, opinii, luăm atitudine şi interacţionăm cu oamenii pieţei, dar asta se petrece aproape exclusiv pe etajul co­municării.

În schimb, aici, o dată pe an, ne întâlnim fizic, cu toţii, în centrul care este ziarul BURSA şi ne convingem că în spatele cuvintelor se află oameni.

Practic, ceea ce vezi la Gala BURSA este o parte dintre cititorii ziarului BURSA, care şi-au creat privilegiul să fie şi subiect al său. În alte vorbe, Gala BURSA îţi prezintă ziarul BURSA ca vietate concretă. Cu asta rămânem."

Tânărul (care zâmbea continuu) mi-a tolerat răspunsul şi a trecut la altă întrebare, care părea să fie adevarata capcană în care urma să cad:

"Care este misiunea ziarului BURSA?"

Mi-a fost clar că este un cititor recent, pentru că îşi închipuia că ziarul BURSA ori nu are niciun rost explicit (altul decât să facă bani), ori nu şi-a formulat menirea cu claritate (este o situaţie generală în mass-media, ca să nu mai vorbim despre site-uri şi blog-uri, răsărite pe internet, fără nicio altă noimă decât că nu te costă să le faci).

I-am răspuns:

"Până în 1995, când a intrat Bursa de Valori în funcţiune, pe frontispiciul ziarului BURSA am avertizat: "Scopul acestui ziar este să sprijine înfiinţarea burselor în România".

După intrarea Bursei în funcţiune, am modificat sloganul, în felul următor: "Scopul acestui ziar este să sprijine func­ţionarea burselor în România".

Această misiune a rămas neschimbată, până astăzi, dar lipsa de dezvoltare a pieţei de capital ne-ar fi condamnat să-i împărtăşim soarta, astfel că am adiţionat tematica largă, a unui cotidian universal, rămânând, însă, fideli specializării noas­tre financiare iniţiale.

De aceea, astăzi pot răspunde că misiunea ziarului BURSA nu se limitează la piaţa de capital, ci promovează o atitudine patriotică, în favoarea, mai întâi, a propriilor concetăţeni şi a comunităţii continentale din care suntem parte, totul orientat după valorile general acceptate - libertate, adevăr, justeţe, bine, prosperitate, convieţuire armonioasă".

Tânărul căruia i-am răspuns încă mai zâmbea, dar am avut impresia că nu mă mai asculta, probabil pentru că ţinusem un discurs prea lung, dar poate şi pentru că nu-şi atinsese scopul să mă încurce.

De altfel, lângă noi se afla o tânără, frumoasă şi elegantă doamnă, cu un pahar de şampanie în mână, care îi captase atenţia, iar eu sunt ultimul care să condamne o astfel de preferinţă, în dauna teoriei.

La mulţi ani!

Opinia Cititorului ( 18 )

 1. Frumos text!

  1. Lui Make ii iese de fiecare dată câte o bijuterie. M-am întrebat cum face, iar aici spune, cand vorbeste despre teorie. Make controlează teoretic subiectul, dar il si relatează sensibil într-un caz concret. Un talent rar grefat pe o minte cultivată.

  Lume buna, multa, sic, pusa pe discursuri, glume, voie buna, "o tânără, frumoasă şi elegantă doamnă", alaturi de teorie... toate dirijate discret de un distins amfitrion.

  La multi ani! Si la mai mare... Sa vedem ce n-a vazut Parisul!  

  1. Multumesc! La multi ani!

   Si la mai multe poze in viitor !

   Sunt multe poze pe Facebook

  La mulți buni ani Bursa

  Este absoluta nevoie de ziarul Bursa in peisaj!

  Dar, Make, mai testeaza-ti din cand in cand echipa, la aritmetica (atunci cand vine vorba de indici , cresteri, curs, procente, etc.) si pune-i sa mai actualizeze machetele (sabloanele) care au ramas de ani buni aceleasi (inclusiv cu greselile gramaticale si nu numai) 

  Numai cu stagiari permanenti sau cu practicanti nu ridici stacheta.

  In rest, numai de bine! 

  1. Stagiarii sint intr-o sesiune permanenta iar practicantii nu au focus pe munca. Este greu sa canalizezi atentia tineretului celularizat. Creierele necizelate in lumea bursei nu rezista. Cred ca nemultumirea ta trebuie canalizata spre mai multe poze de la eveniment. Pentru mine e pacat ca au numai atit de putine. In privinta echipei, cred ca are stacheta la nivelul de apreciere la care a ajuns ziarul Bursa pe intreg.

  Calde urari de viata lunga si reusite profesionale ! Eu citesc bursa de la aparitie si depun marturie asupra influentei de formare a cititorilor privind pietele de capital si mersul economiei si politicii romanesti.

  In contextul in care alte publicatii economice s-au diluat in comentarii precaute,minore (ca sa nu sufere repercursiuni) Bursa a publicat p d v curajoase ,a tinut urma malversatiunilor economice ,a promisiunilor desarte sau a greselilor neaose , revenind cu anchete pertinente asupra subiectelor vechi . Si aceasta e marea valoare a ziarului Bursa ,in zilele noastre cand jurnalistii nu cauta decat rampa de lansare direct in fruntea mesei ...politice ! La Multi Ani si la mai multi cititori !

  1. Multumesc tuturor!

  Foarte frumosa aniversare. O publicație de valoare descoperita de mine "doar" de 4-5 ani.

  cu sanatate ..... aparitii .... fara numar.

  Bursa e ziarul pe care-l citesc zilnic.

  Multumesc .... ca existati. 

  Felicitari si toata aprecierea pentru intregul Colectiv redactional

  BURSA : a fost si .......este(cu adevarat) un ZIAR profesionist 

  1. Maestre menestrel, ai uitat : aplauze pre?ungite (sau furtunoase, la alegere).

   Nu e cel care îl place pe Florian, vrea doar sa bage zâzanie, chiar m am gândit la o metoda de verificare astfel încât sa nu induce cititorii în deruta, un fel de suma de control ca la ANAF.

  ...

  1. De trei zile postezi tot soiul de prostii, obscenitati si abjectii. Nu înțelegi ca te identifici cu imbecilitatea pe care o practici? Tu nu te vezi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie