Galaţi: 336 de insule ecologice digitalizate

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 19 iunie

Galaţi: 336 de insule ecologice digitalizate

Primăria municipiului Galaţi a semnat un nou contract de finanţare prin PNRR privind înfiinţarea unui număr de încă 61 de insule ecologice digitalizate, astfel încât, municipiul va avea în total 336 de astfel de puncte moderne de colectare a deşeurilor.

"Cu toţii ne dorim să avem un oraş cât mai curat şi un mediu sănătos. De aceea, derulăm proiecte importante pentru înfiinţarea a 336 de insule ecologice digitalizate ce vor fi amplasate în toate zonele oraşului. Cu sisteme bazate pe noile tehnologii, vom asigura creşterea capacităţii de colectare separată a deşeurilor. Totodată, aceste puncte moderne vor fi protejate împotriva actelor de vandalism", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Proiectul "Înfiinţarea unui număr de 61 de insule ecologice digitalizate în municipiul Galaţi" este în valoare de 6,5 milioane de lei fără TVA şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Proiectul are în vedere crearea unui număr de 61 de insule ecologice digitalizate destinate colectării selective a deşeurilor, din care zece insule subterane cu câte cinci containere individuale, 28 insule supraterane încasetate, cu containere de 1,1 metri cubi, şi 23 insule supraterane cu containere individuale. Este vizată, astfel, suplimentarea capacităţii de colectare separată, dar şi înlocuirea vechilor module/pubele cu un sistem modern de colectare selectivă a deşeurilor pe cinci fracţii, pentru următoarele fluxuri de deşeuri colectate separat: deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri reziduale, precum şi acţiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate", mai informează reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi.

Insulele ecologice funcţionează pe bază de cartele de acces, ceea ce împiedică depozitarea deşeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate, amplasate în proximitatea locuinţelor şi sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deşeurilor. Vor fi insule ecologice subterane (care necesită lucrări de construcţii şi montaj) sau supraterane (care nu necesită construcţii şi montaj). Aceste containere vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat şi sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate. De asemenea, va fi instalat modulul GSM pentru transmisie date şi va fi prevăzută o bază de date privind beneficiarii serviciului şi o interfaţă de facturare pentru operatorul de salubrizare.

Datele sunt agregate şi utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare şi raportare, ce oferă informaţii privind volumele şi tipurile de deşeuri colectate, precum şi persoanele care introduc deşeurile în containere.

Primăria municipiului Galaţi are, la această dată, în implementare şi proiectul privind înfiinţarea a încă 275 de insule ecologice digitalizate, în valoare de peste 20 de milioane de lei fără TVA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai multe decat nr de populatie :))))….

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb