Galaţi: 5 milioane euro pentru dotarea Spitalului Judeţean Sf. Andrei

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 19 iunie

Galaţi: 5 milioane euro pentru dotarea Spitalului Judeţean Sf. Andrei

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat, recent, o investiţie de 5 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Judeţean "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi cu echipamente moderne pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului. Această investiţie face parte din Programul Sănătate şi va aduce beneficii imense pentru miile de pacienţi din Galaţi şi din întreaga regiune de sud-est a ţării.

"Această investiţie reflectă angajamentul nostru ferm de a îmbunătăţi constant serviciile medicale oferite în judeţul nostru. Galaţiul este un centru de excelenţă în oncologie, iar cu noile echipamente, pacienţii noştri vor beneficia de cele mai avansate tratamente şi tehnologii medicale. Continuăm să luptăm pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale şi investim în sănătate, pentru oameni. Aceasta este doar una dintre numeroasele iniţiative prin care ne propunem să creştem calitatea vieţii în comunitatea noastră", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate o instalaţie de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică 3 Tesla (RMN 3T) - un aparat de ultimă generaţie pentru imagini detaliate ale corpului, o instalaţie de tomografie computerizată (CT) - pentru scanări rapide şi precise, un aparat de radiologie cu braţ C - pentru imagini radiologice în timp real, utile în intervenţii chirurgicale, o instalaţie de mamografie digitală cu tomosinteză - pentru detectarea precoce a cancerului de sân, un sistem 3D 4K Videomediastinoscop complet echipat - un aparat de ultimă generaţie pentru examinarea şi diagnosticarea detaliată a zonei mediastinale (partea centrală a toracelui) folosind imagini clare şi precise în 3D şi 4K. De asemenea, va fi achiziţionat un dispozitiv automatizat pentru prepararea medicamentelor oncologice personalizate - pentru tratamente adaptate fiecărui pacient, un sistem medical tip CUSA (Cavitron Ultrasonic Surgical Aspirator) - pentru intervenţii chirurgicale precise, un alt sistem laparoscopic complet echipat - pentru operaţii minim invazive şi un sistem de sigilare vase complet echipat - pentru reducerea pierderilor de sânge în timpul operaţiilor. Pentru imagini clare şi detaliate în intervenţiile urologice se va achiziţiona şi o linie laparoscopie endourologie 3D 4K.

Valoarea proiectului "Investiţii în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, care diagnostichează şi tratează cancer" este de 24.733.656,88 lei (inclusiv TVA) (5 milioane de euro), din care 2% reprezintă contribuţia proprie, echivalentă cu 494.673,14 lei (inclusiv TVA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb